Αθλητισμός

Αμερικανοί: Κάηκε το δέρμα μας στην πισίνα του Ρίο

Τα παράπονα δεν έχουν τελειωμό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Τελευταίοι προστέθηκαν στη λίστα οι Αμερικανοί πολίστες, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το δέρμα τους υπέστη εγκαύματα από τη χλωρίνη που έριξαν οι διοργανωτές με σκοπό να διορθώσουν το χρώμα του νερού (ήταν πράσινο αντί για μπλε).

Εκτός από την πισίνα των καταδύσεων, πράσινο χρώμα έχει το νερό και στην πισίνα, όπου διεξάγονται οι αγώνες πόλο. Μάλιστα ο αρχηγός των ΗΠΑ, Τόνι Αζεβέδο τόνισε μετά τον αγώνα της ομάδας του ότι "με δυσκολία μπορούσα να ανοίξω τα μάτια μου στο τελευταίο οκτάλεπτο! Μιλάμε για Ολυμπιακούς Αγώνες ωστόσο έριξαν τόση χλωρίνη στο νερό, που δεν μπορούσαμε να δούμε μπροστά μας! Είναι απαράδεκτα πράγματα. Κάηκε το δέρμα μας".

Πρόσθεσε, δε, πως πλέον το πρόβλημα δεν έχει να κάνει μόνο με την αισθητική των τηλεθεατών, αλλά αφορά την υγεία των αθλητών! "Το γελοίο του πράγματος δεν είναι το πράσινο χρώμα! Έχω αγωνιστεί και σε άλλες πισίνες με πράσινο χρώμα! Ποιος νοιάζεται για το πράσινο νερό; Θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε χρώμα. Αυτό που μετράει είναι η ασφάλεια και η υγεία μας".

Θυμίζουμε πως η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων εξήγησε πως το πράσινο χρώμα της πισίνας οφείλεται σε ρύθμιση της αλκαλικότητας και του pH, διευκρινίζοντας ότι η υγεία των αθλητών δεν βρίσκεται σε κανέναν απολύτως κίνδυνο.

Σχόλια