default-image

Επίθεση του Γκιρτζίκη στον Σαραϊδάρη

Ποδόσφαιρο
Επίθεση του Γκιρτζίκη στον Σαραϊδάρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Γκριτζίκη στην κόντρα που ξέσπασε από το πρωί με την Σούπερ Λίγκα σχετικά με το ισπανικό μοντέλο διαιτησίας. Ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας επιτίθεται κατά Σαραϊδάρη και τονίζει πως ήξερε για τον επιδιαιτητή.

Και η κόντρα της ΕΠΟ με την Σούπερ Λίγκα συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Λίγκας Γιώργος Στράτος αποχώρισε από την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, τονίζοντας πως δεν είχε ενημερωθεί πως στο ισπανικό μοντέλο διαιτησίας επιδιαιτητής θα ήταν ο Δημήτρης Καλύβας. Μάλιστα επισήμανε πως ο εκπρόσωπος της Λίγκας στην επιτροπή αυτή Δημήτρης Σαραϊδάρης δεν είχε μιλήσει ποτέ με τον Δημήτρη Γκρούτση. Το ίδιο επανέλαβε με δήλωσή του και ο Δημήτρης Σαραϊδάρης, με τους τόνους να ανεβαίνουν πολύ.

Άμεση ήταν και η αντίδραση της ΕΠΟ, με τον Γιώργο Γκιρτζίκη να επιτίθεται κατά του Σαραϊδάρη, τονίζοντας πως ο εκπρόσωπος της Λίγκας στο ισπανικό μοντέλο διαιτησίας όχι απλά ήξερε πως ο Δημήτρης Καλύβας θα ήταν επιδιαιτητής, αλλά είχε μιλήσει και με τον Γκρούτση για το θέμα αυτό. Μάλιστα ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας δεν έμεινε εκεί, καθώς τόνισε πως ο Σαραϊδάρης λειτούργησε έτσι προκειμένου να πετύχει να υπάρξει προσωρινή διοίκηση στην ΕΠΟ.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Γκιρτζίκη έχει ως εξής: «Είναι στ΄αλήθεια εξαιρετικά δύσκολο ακόμη και για έναν… Σαραϊδάρη να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και -το χειρότερο- να προσπαθεί, κάνοντας το άσπρο μαύρο, να διώξει από πάνω του τις βάσιμες υποψίες ότι λειτούργησε βάσει ενός σχεδίου, που είχε από την αρχή στόχο όχι την εφαρμογή του «ισπανικού μοντέλου» στον τρόπο ορισμού διαιτητών στο πρωτάθλημα της Super League, αλλά τη διευκόλυνση σχεδιασμών για τον ορισμό προσωρινής διοίκησης στην Ε.Π.Ο.

Γιατί ο κ. Σαραϊδάρης αυτό ακριβώς επιδιώκει να πετύχει με τις ενέργειές του.

Δυστυχώς για τον ίδιο όλες οι συναντήσεις και συζητήσεις με τον Πρόεδρο της Ε.Π.Ο., τις οποίες ακόμη και ένας… Σαραϊδάρης δεν τόλμησε να αρνηθεί, οι συζητήσεις του με τον κ. Δημήτριο Γκρούτση και η συμφωνία του να αναλάβει «επιδιαιτητής των δύο» ο κ. Δημήτριος Καλύβας είναι πλήρως αποδείξιμες και θα αποδειχθούν ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης στην οποία θα κληθεί να επαναλάβει, εάν μπορεί, τους ισχυρισμούς του.

Έως τότε μια απλή αναφορά. Αφού ο κ. Σαραϊδάρης, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, δεν μίλησε ποτέ με τον κ. Γκρούτση και δεν ήξερε για καμία συμφωνία επιλογής του κ. Καλύβα για ποιο λόγο δέχθηκε να του εκδώσει η Ε.Π.Ο. αεροπορικό εισιτήριο από τη Θεσσαλονίκη, ώστε σήμερα, στις 14.00, να βρίσκεται στα γραφεία της Ομοσπονδίας μαζί με τον κ. Γκρούτση και τον κ. Καλύβα, μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής, και να ξεκινήσουν οι τρεις τους να επιλύουν όλες τις εκκρεμότητες και να ετοιμαστούν να λειτουργήσουν ως Επιτροπή Ορισμού Διαιτητών;

Κι αφού ο κ. Σαραϊδάρης δεν ήξερε τίποτε για τον κ. Καλύβα και τον ορισμό του ως «επιδιαιτητή» γιατί ο κ. Καλύβας σε σημερινό, μετά την ανακοίνωση των πινάκων διαιτητών 1ης και 2ης κατηγορίας, μήνυμά του προς τον Πρόεδρο της Ε.Π.Ο. αναφέρεται σαφώς στην κοινή από τους κ.κ. Σαραϊδάρη και Γκρούτση απόφαση ορισμού του στη θέση του «επιδιαιτητή;», την οποία ωστόσο αρνείται για υπηρεσιακούς λόγους;

Τα υπόλοιπα -και ειδικά αυτά που αφορούν στη συνάντηση στην Ξάνθη- στην ώρα τους και στην έδρα που πρέπει.

Θέλω να πιστεύω ότι στον σχεδιασμό που μετείχε ο κ. Σαραϊδάρης δεν πήρε μέρος ο κ. Γιώργος Στράτος.

Λυπάμαι να πω όμως ότι δεν περίμενα δημόσια ανακοίνωση και το σημαντικότερο δεν ανέμενα τέτοια αντίδραση.

Τέλος, για το περίφημο «ισπανικό μοντέλο». Τα πράγματα είναι απλά και ευκρινώς διατυπωμένα σε έγγραφα.

Η Επιτροπή Ορισμού Διαιτητών ( το λέει και ο τίτλος της) ορίζει διαιτητές, βοηθούς και παρατηρητές από τους πίνακες που η ΚΕΔ/ΕΠΟ συντάσσει και εγκρίνει. Είναι υποπεπιτροπή της ΚΕΔ/ΕΠΟ, η οποία διατηρεί στο ακέραιο τις πλήρεις αρμοδιότητές της στα θέματα σύνταξης και έγκρισης των πινάκων. Τι σημαίνει στην πράξη η σχέση αυτή; Ότι ο εκπρόσωπος της Super League στην Επιτροπή Ορισμού Διαιτητών ανήκει πλέον, μετά τον ορισμό του, σε υποεπιτροπή της ΚΕΔ/ΕΠΟ και όχι στη Super League που τον όρισε. Εξ ου και η πρόταση να αμοίβεται από την Ε.Π.Ο. και όχι από τη Super League που τον επέλεξε.

Αυτό μας έλειπε τώρα!!! Για να λειτουργήσει ο κ. Σαραϊδάρης με την ιδιότητα του μέλους της Επιτροπής Ορισμού Διαιτητών θα έπρεπε να ρωτάει κάθε φορά τη Super League και να μεταφέρει στις συνεδριάσεις τις επιθυμίες των μελών της;

Όποιος άλλα κατάλαβε ή έχει εισπράξει ότι η ΚΕΔ/ΕΠΟ θα μεταβληθεί σε υποεπιτροπή της Επιτροπής Ορισμού Διαιτητών έχει μάλλον πρόβλημα αντίληψης.

Τα υπόλοιπα εν καιρώ, εκεί που πρέπει και πάντως όχι με τους όρους που ο κ. Σαραϊδάρης επέλεξε να παίξει το παιχνίδι του.

Η Ε.Π.Ο. αποφάσισε να αποδεχθεί το ισπανικό μοντέλο στον τρόπο ορισμού των διαιτητών στο πρωτάθλημα της Super League και δεν πρόκειται να αναιρέσει την απόφασή της αυτή. Θα το εφαρμόσει ακόμη και κόντρα σε έναν … Σαραϊδάρη.

Αναμένει από τη Λίγκα να πράξει το ίδιο και να μην εμφανίζεται ως μετέχουσα, έστω άθελά της, σε παιχνίδια με «εκλογική ατμόσφαιρα»».

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News