default-image

Χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα, θρίαμβος Κορακάκη!

Αθλητισμός
Χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα, θρίαμβος Κορακάκη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κορακάκη πήρε το χρυσό! Είναι αλήθεια! Η 20χρονη κοπέλα από τη Δράμα άκουσε τον ελληνικό εθνικό ύμνο και δακρυσμένη είδε την ελληνική σημαία στον πιο ψηλό ιστό!

Όλη η Ελλάδα είναι υπερήφανη!

Η Κορακάκη δεν αρκέστηκε στο προχθεσινό χάλκινο μετάλλιο στα 10 μέτρα αερόβολο και απόψε ανέβηκε στην κορυφή!

Η 20χρονη πρωταθλήτρια της σκοποβολής επικράτησε στην… παράταση της Γερμανίδας Μόνικα Καρς με 8-6 και κρέμασε γύρω από το λαιμό της το χρυσό μετάλλιο. Μια συγκλονιστική, μια ασύλληπτη επιτυχία για την «μικρή» που έδειξε πως δεν έχει ταβάνι και ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου!

Η Κορακάκη ήταν εντυπωσιακή νωρίτερα στα ημιτελικά των 25 μέτρων με πιστόλι και με 19 πόντους πέρασε ως πρώτη στον μεγάλο τελικό του αγωνίσμα και στον τελικό αφού ξεκίνησε εντυπωσιακά, ισοφαρίστηκε αλλά στο τέλος με ολύμπια ψυχραιμία τα κατάφερε...

Η «μικρή» σκοποβόλος μπήκε αποφασισμένη στον μεγάλο τελικό (έχοντας φόρα από τους προηγούμενους γύρους όπου ήταν συγκλονιστική). Προηγήθηκε 6-0. Το άγχος έφερε το 6-6 για τη Γερμανίδα με τον τελευταίο πόντο να έρχεται με συγκλονιστικό τρόπο...

Και ένα εκπληκτικό ιστορικό στοιχείο: Η Ελλάδα από το 1912 είχε να δει Έλληνα αθλητή  ή Ελληνίδα αθλήτρια να κατακτά δύο μετάλλια στους ίδιους Ολυμπιακούς Αγώνες. Από τον Κωνσταντίνο Τσικλητήρα (μήκος άνευ φόρας και ύψος άνευ φόρας) φτάσαμε στην Άννα Κορακάκη.

Στην 20χρονη που σίγουρα βρίσκεται μόνο στην αφετηρία. Και βέβαια ας ετοιμαστούν στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τη Δράμα να γκρεμίσουν τα "τείχη" στην επιστροφή της.

Επιμέλεια: Γιώργος Μιμίκος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News