Αθλητισμός

Εκτός Ολυμπιάδας ο Γκέλντερ, ένας λιγότερος για Πετρούνια

Έναν αθλητή που ήταν βασικός υποψήφιος για μετάλλιο στον τελικό των κρίκων στην ενόργανη γυμναστική απέβαλε η ίδια η χώρα του λόγω παραβίασης των κανονισμών.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιούρι Φαν Γκέλντερ μετά τη χθεσινή εξαιρετική του παρουσία στους κρίκους στον τελικό του ομαδικού της ενόργανης γυμναστικής αποφάσισε να βγει και να το γιορτάσει, όμως την απόφασή του αυτή την πλήρωσε πολύ ακριβά καθώς η ολλανδική ομοσπονδία τον απέβαλε από την ομάδα.

Ο 33χρονος επέστρεψε στο Ολυμπιακό χωριό ξημερώματα από τα μπαράκια του Ρίο έχοντας καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ. Η ατασθαλία του δεν έμεινε ατιμώρητη καθώς ειδοποιήθηκε να εγκαταλείψει το Ολυμπιακό χωριό και να επιστρέψει στην Ολλανδία.

Ο Γκέλντερ ήταν ένας από τους βασικούς αντιπάλους του Λευτέρη Πετρούνια στον τελικό των κρίκων, όμως πλέον έχει τεθεί νοκ άουτ.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο παγκόσμιος πρωταθλητής των κρίκων (2005) παραβίασε κανόνες σε σημαντική διοργάνωση. Το 2009 ο Φαν Γκέλντερ αποβλήθηκε από την ολλανδική ομοσπονδία επειδή έκανε χρήση κοκαΐνης τρεις ημέρες πριν την έναρξη του εθνικού πρωταθλήματος.

Ο αρχηγός της ολλανδικής αποστολής, Μαουρίτς Χέντρικς τόνισε ότι: «Είναι πολύ άσχημη εξέλιξη για τον Γιούρι, αλλά τέτοια συμπεριφορά δεν είναι επιτρεπτή. Σε ότι αφορά στον αγωνιστικό τομέα, σαφώς πρόκειται για καταστροφή, αλλά δεν είχαμε άλλη επιλογή από τη στιγμή που παραβίασε τους κανόνες».

Σχόλια