Αθλητισμός

Η άλλη πλευρά των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο

Αναμφίβολα οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του καλοκαιριού. Χιλιάδες φίλαθλοι και αθλητές βρίσκονται στην πόλη της Σάμπα για να ευχαριστηθούν αυτή την τόσο μεγάλη διοργάνωση.

Πυροτεχνήματα, φαντασμαγορική τελετή έναρξης, καθημερινές εκδηλώσεις και φίλοι του αθλητισμού που παρακολουθούν τις προσπάθειες των αθλητών, οι οποίοι έχουν βρεθεί στο Ρίο από 206 διαφορετικές χώρες για να διεκδικήσουν το όνειρό τους, ένα ολυμπιακό μετάλλιο.

Πίσω από τη λάμψη των αγώνων όμως, κρύβεται μία μεγάλη σκιά. Η άλλη πλευρά της Βραζιλίας και του Ρίο. Οι φαβέλες, η φτώχεια και η εξαθλίωση. Άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν τα απολύτως απαραίτητα. Πόσιμο νερό, φαγητό ή ηλεκτρικό ρεύμα είναι πολυτέλειες για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της χώρας του καφέ.

Τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα όπως το Μουντιάλ του 2014 και οι Ολυμπιακοί Αγώνες που διεξάγονται αυτή τη στιγμή στο Ρίο, προσδίδουν κύρος και εξαπλώνουν τη φήμη της Βραζιλίας, αφού για λίγες μέρες γίνεται το επίκεντρο του πλανήτη.

Ταυτόχρονα όμως «ματώνουν» την οικονομία της χώρας. Οι άνθρωποι που δεν μπορούν καλά-καλά να καλύψουν τις βιοτικές τους ανάγκες, αναγκάζονται να πληρώνουν τεράστια ποσά σε φόρους, ώστε να καλυφθούν οι πολυέξοδες αυτές διοργανώσεις, να χτισθούν αθλητικές εγκαταστάσεις και να υπάρξουν οι κατάλληλες υποδομές για την υποδοχή φιλάθλων από όλο τον κόσμο.

ΠΗΓΗ: sportfm.gr

Σχόλια