Αθλητισμός

Έφυγε για Ρίο με στόχο το μετάλλιο η Στεφανίδη

Πριν από τέσσερα χρόνια ήταν η αθλήτρια που κατάφερνε σταδιακά να βρει και πάλι τον αγωνιστικό της εαυτό.

Με συμμετοχή στον προκριματικό των Ολυμπιακών Αγώνων στο επί κοντώ και καλές εμφανίσεις στη διάρκεια της σεζόν, που την έφερναν και πάλι στο προσκήνιο, η Κατερίνα Στεφανίδη ολοκλήρωνε τον κύκλο της...εφηβείας και έμπαινε δυνατά στην ...ενήλικη αθλητική ζωή.

Από εκείνη την εμφάνιση στο Λονδίνο δεν μεσολάβησαν μόνο τέσσερα χρόνια, αλλά μια σειρά από σπουδαίες στιγμές που άλλαξαν την αθλητική - και όχι μόνο - ζωή της Ελληνίδας πρωταθλήτριας.

Με τέσσερα πλέον μετάλλια στην κατοχή της, ένα νέο σπουδαίο ρεκόρ 4,90 μ. (4,86μ. στον ανοιχτό), μια νέα ζωή στο Οχάιο δίπλα στον σύζυγο και προπονητής της Μίτσελ Κρίερ και χωρίς πολλές - για φέτος - ακαδημαϊκές υποχρεώσεις η Κατερίνα Στεφανίδη είναι έτοιμη να ξεκινήσει το ταξίδι της για το Ρίο και τους 31ους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ελληνίδα δεν είναι απλώς ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ομάδας στίβου, αλλά μία από τις ελπίδες της ελληνικής ολυμπιακής ομάδας για την κατάκτηση ενός μεταλλίου. Και η αλήθεια είναι πως η 26χρονη πρωταθλήτρια Ευρώπης έχει κάθε λόγο να πιστεύει πως μπορεί να είναι ανάμεσα στις τρεις κοπέλες που θα ανέβουν στο βάθρο των νικητών.

Έχοντας νικήσει σε όλους τους αγώνες που συμμετείχε από τις 8 Ιουνίου μέχρι και τις 23 Ιουλίου, όπου ήταν η  τελευταία της εμφάνιση πριν το Ρίο, με άλμα πάνω από τα 4,80 μ., έχει κάθε λόγο να ελπίζει πως σε έναν τελικό με μεγαλύτερη πίεση από τις δυνατές αντιπάλους της, θα είναι σε θέση να ανέβει ακόμη υψηλότερα. Και η αλήθεια είναι πως η σύντομη ιστορία του αγωνίσματος (είναι στο πρόγραμμα από το 2000), έδειξε πως μια προσπάθεια πάνω από τα 4,80 μ. είναι ικανή να δώσει μετάλλιο. Κάτι ανάλογο προκύπτει και από το σύνολο των εμφανίσεων των αθλητριών στη διάρκεια της σεζόν.

"θέλω να βρεθώ εκεί και να κάνω μια καλή εμφάνιση κοντά στο φετινό ρεκόρ μου (4,86 μ.). Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να προβλέψω τι θα κάνουν οι άλλες αθλήτριες. Θέλω να πιστεύω ότι κάποια επίδοση κοντά στο ρεκόρ μου πιθανότατα να φέρει ένα μετάλλιο αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση", είπε η Στεφανίδη και συμπλήρωσε: "Πριν τον τελικό έχω τον προκριματικός που είναι πάντα περίεργος. Πρέπει να ενεργοποιηθείς σωστά και να μην χαλαρώσεις", εξήγησε η Ελληνίδα, που στο Ρίο θα έχει ένα ακόμη δυνατό ατού, τα νέα της κοντάρια για τα ψηλά άλματα.

"Αυτό που έβαζα στο 4,90 μ. και στα άλματα που δοκίμασα στα 5,00 μ. δεν λύγιζε σωστά. Με τα νέα κοντάρια πιστεύω θα έχω καλύτερες προσπάθειες". Η Στεφανίδη θα βρίσκεται στο ολυμπιακό χωριό την Τρίτη (9/8) και θα έχει μπροστά της μία ολόκληρη εβδομάδα έως τον προκριματικό του επί κοντώ.

ΠΗΓΗ: segas.gr

Σχόλια