default-image

Ρίο 2016: Έναρξη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Βραζιλία!

Αθλητισμός
Ρίο 2016: Έναρξη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Βραζιλία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεκάδες χιλιάδες αθλητές από 206 χώρες αναμένεται να συμμετέχουν στους αγώνες, που διεξάγονται για πρώτη φορά σε χώρα της Νότιας Αμερικής, με δύο νεοεισελθούσες χώρες, το Κόσοβο και το Νότιο Σουδάν.

Δείτε τα πρώτα πλάνα από την τελετή έναρξης όπως κατέγραψαν θεατές του Μαρακανά

Ακόμα ένα ερασιτεχνικό βίντεο

https://twitter.com/Brasil2016/status/761700531505102850

Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από την έναρξη

Η στιγμή της ελληνικής εισόδου στο Μαρακανά

Η Σοφία Μπεκατώρου γίνεται η πρώτη γυναίκα αθλήτρια σημαιοφόρος στην ιστορία, που ανοίγει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

https://twitter.com/Brasil2016/status/761712726204882944

Οι βραζιλιάνοι ξεκίνησαν με ένα αφιέρωμα στην ιστορία της χώρας τους, ξεκινώντας από την... μικροβιακή ζωή μέχρι και τα χρόνια της επίσημης ανακάλυψής της αλλά και το σήμερα.

Είκονες από την εντυπωσιακή έναρξη

Μικροεπεισόδια πριν την έναρξη

Πριν από την τελετή έναρξης, διαδηλωτές τα έβαλαν με την κυβέρνηση της Βραζιλίας που ξοδεύει εκατομμύρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ υπάρχουν σοβαρά ζητήματα επιβίωσης στη χώρα.

Η αστυνομία έκανε μέχρι και χρήση χημικών για να τους εμποδίσει.

Το Ολυμπιακό ιδεώδες... στην καρδιά της Νότιας Αμερικής

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα εμπεριέχουν 28 ολυμπιακά αθλήματα, ενώ αυτές οι αθλητικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα σε 33 χώρους στην πόλη υποδοχής το Ρίο αλλά και σε 5 χώρους στις πόλεις του Σάο Πάολο (μεγαλύτερη πόλη της Βραζιλίας), Μπέλο Οριζόντε, Σαλβαδόρ, Μπραζίλια (πρωτεύουσα της Βραζιλίας) και Μανάους.

Υπερθέαμα από τους Βραζιλιάνους

Η τελετή ξεκίνησε με την έπαρση της βραζιλιανικής σημαίας και τον Εθνικό Ύμνο της χώρας, ενώ ακολούθησε με εντυπωσιακό τρόπο η παρουσίαση της διαδικασίας δημιουργίας της ζωής.

Το μήνυμα του Πάπα

Το δικό του μήνυμα προς τους χιλιάδες αθλητές που μετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο έστειλε σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος, μερικές ώρες πριν από την έναρξη της 31ης διοργάνωσης, με μήνυμα στο Twitter.

«Ευχές στους αθλητές του Ρίο 2016. Είστε πάντοτε αγγελιοφόροι της αδελφοσύνης και του γνήσιου αθλητικού φίλαθλου πνεύματος» ανέφερε η ανάρτηση του Ποντίφικα.

Πρώτη στο Μαρακανά η Σοφία Μπεκατώρου

Η Σοφία Μπεκατώρου είναι η σημαιοφόρος της ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας. Η χρυσή Ολυμπιονίκης της Αθήνας και χάλκινη του Πεκίνου είναι η πρώτη γυναίκα Ελληνίδα σημαιοφόρος.

Στο Ρίο θα αγωνιστεί στην κλάση σκαφών Nacra 17 και αν κατακτήσει μετάλλιο θα γίνει η μοναδική γυναίκα ιστιοπλόος στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που θα έχει ανέβει στο βάθρο ως Ολυμπιονίκης σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες.

Τη φλόγα ο Κερτέν

Ο Βραζιλιάνος τενίστας, Γκουστάβο Κερτέν ανάβει την Ολυμπιακή φλόγα στο Μαρακανά. Ο «Γκούγκα», έχει κατακτήσει το γαλλικό Όπεν το 1997, το 2000 και το 2001 και είναι αυτός που θα αντικαταστήσει τον Πελέ.

Ο θρύλος του ποδοσφαίρου της χώρας, ήταν ο εκλεκτός για να είναι ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος, ωστόσο αρνήθηκε λόγω εμπλοκής των χορηγών του, αλλά και της επιβεβαρημένης κατάστασης της υγείας του.

Επιμέλεια: Victor Κουμαντάκης

(με πληροφορίες από protothema.gr, newsit.gr, twitter.com, Ελληνική Ομοσπονδία)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News