default-image

Σοκ: Ντοπέ Ελληνίδα κολυμβήτρια στο Ρίο

Σπορ
Σοκ: Ντοπέ Ελληνίδα κολυμβήτρια στο Ρίο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς η Ολυμπιάδα για την Ελλάδα καθώς όπως έγινε γνωστό σήμερα το βράδυ μία Ελληνίδα κολυμβήτρια πιάστηκε να έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών και ως εκ  τούτου δε θα πάρει μέρος στους αγώνες του Ρίο.

Τα μέλη της ελληνικής αποστολής πέρασαν από τον σχετικό έλεγχο του ΕΣΚΑΝ πριν την αναχώρηση της αποστολής και το πρώτο δείγμα μιας αθλήτριας της κολύμβησης βρέθηκε θετικό.  Η αθλήτρια ενημερώθηκε να εγκαταλείψει το Ολυμπιακό χωριό και προσωρινά μένει σε ξενοδοχείο, ενώ αναμένεται σύντομα να επιστρέψει στην Αθήνα.

Την είδηση επιβεβαίωσε και η ΕΟΕ με ανακοίνωσή της, η οποία αναφέρει: "To αρχηγείο της Ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας στο Ρίο, ανακοινώνει την ύπαρξη θετικού πρώτου δείγματος σε μέλος της αποστολής, κατά τη διάρκεια ελέγχου ντόπινγκ που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουλίου στην Αθήνα.

Η ΕΟΕ είχε ζητήσει τον έλεγχο όλων των Ελλήνων αθλητών που παίρνουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το συγκεκριμένο μέλος έχει αποχωρήσει από το Ολυμπιακό Χωριό".

Την ίδια ώρα θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας βρέθηκε αθλητής που έχει πιάσει το όριο πρόκρισης για του Παραολυμπιακούς Αγώνες. Την είδηση επιβεβαιώνει και η ελληνική Παρολυμπιακή επιτροπή χωρίς να γίνονται γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News