default-image

Τζόκοβιτς: Το σημαντικότερο επίτευγμά μου ένα χρυσό

Σπορ
Τζόκοβιτς: Το σημαντικότερο επίτευγμά μου ένα χρυσό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ανυπομονεί για την έναρξη του Ολυμπιακού τουρνουά τένις στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Ο Σέρβος σούπερ σταρ, Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη του αθλήματος, θα παίξει κόντρα στον Αργεντινό, Χουάν Μαρτίν ντελ Πότρο, Νο 144 στον κόσμο, στον α' γύρο του τουρνουά των Ολυμπιακών αγώνων.

Ο «Νόλε», ο οποίος στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου είχε φτάσει στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, θέλει να γίνει ο 3ος τενίστας στην ιστορία που θα συμπληρώσει το «Career Golden Grand Slam», μετά από τους Αντρέ Αγκάσι και Ράφα Ναδάλ, και γι' αυτό αποκλειστικός στόχος είναι η πρώτη θέση του βάθρου και το πρώτο χρυσό μετάλλιο:

«Είμαι έτοιμος και ανυπομονώ για τους Ολυμπιακούς αγώνες. Είναι ένας από τους μεγάλους στόχους της σεζόν βεβαίως, όχι μόνο για μένα, αλλά για όλους που βρίσκονται εδώ και είναι ενθουσιασμένοι», δήλωσε ο 29χρονος Τζόκοβιτς, ο οποίος θα διεκδικήσει τον σημαντικότερο τίτλο που λείπει από τη συλλογή του, καθώς πριν από 2 μήνες κατάφερε να κατακτήσει για πρώτη φορά το Ρολάν Γκαρός.

«Θα ήταν πιθανότατα ένα από τα σημαντικότερα, ή το σημαντικότερο επίτευγμα στην καριέρα μου. Θέλω όμως να παραμείνω ταπεινός, έχω μια διαφορετική νοοτροπία στο πλαίσιο της προετοιμασίας μου γι' αυτούς τους Ολυμπιακούς αγώνες. Ό,τι και αν γίνει, πάντα παίζω με την καρδιά μου και τα δίνω όλα για την πατρίδα μου», συμπλήρωσε ο Σέρβος, ο οποίος είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο το 2008 στο Πεκίνο, όταν ήταν μόλις 21 ετών.

Αγωνίστηκε στον αγώνα της 3ης θέσης και το 2012 στο Λονδίνο, ηττήθηκε, όμως, από τον Χουάν Μαρτίν ντελ Πότρο και κατέλαβε τελικά την 4η θέση στο Ολυμπιακό τουρνουά της βρετανικής πρωτεύουσας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News