default-image

Ντοπέ ο Μαρτασίδης δεν πάει Ρίο

Σπορ
Ντοπέ ο Μαρτασίδης δεν πάει Ρίο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την απόφαση να αποσύρει τη συμμετοχή του Αντώνη Μαρτασίδη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του  Ρίο ανακοίνωσε η Κύπρος καθώς ο αθλητής βρέθηκε να έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Τον έλεγχο ντόπινγκ τον έκανε η ίδια η Ομοσπονδία της Κύπρου την περασμένη εβδομάδα και από τη στιγμή το πρώτο δείγμα ήταν θετικό αποφάσισαν να τον αποκλείσουν από την αποστολή χωρίς να περιμένουν την επιβεβαίωση του δεύτερου δείγματος.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ) ανακοινώνει ότι έλαβε σήμερα ενημέρωση από την κυπριακή αρχή αντι-Ννόπινγκ (CyADA) ότι το αποτέλεσμα ελέγχου ντόπινγκ στον οποίο υποβλήθηκε ο αθλητής της άρσης βαρών, Αντώνης Μαρτασίδης, στις 25 Ιουλίου 2016, εκτός αγώνα, στην Αθήνα, έδωσε αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα, αφού στο δείγμα ούρων του εν λόγω αθλητή βρέθηκε ουσία που περιλαμβάνεται στον κατάλογο απαγορευμένων ουσιών και μεθόδων.

Η ΚΟΕ είναι σε συνεχή επαφή με την κυπριακή αρχή αντι-ντόπινγκ για το θέμα και έχουν κινηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την άμεση ανάκληση της διαπίστευσης του αθλητή από τους Ολυμπιακούς Αγώνες Ρίο 2016 και την επιστροφή του στην Κύπρο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News