default-image

Πρόκριση με διπλό στη Σουηδία ο Παναθηναϊκός

Αθλητισμός
Πρόκριση με διπλό στη Σουηδία ο Παναθηναϊκός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Παναθηναϊκός πήρε πανηγυρική πρόκριση με νίκη 2-0 μέσα στην Στοκχόλμη επί της ΑΙΚ και θα βρεθεί στην κλήρωση των πλέι οφ του Europa League την Παρασκευή. Πρωταγωνιστές Μπεργκ, Ιμπάρμπο και άμυνα.

Ο Αντρέα Στραματσόνι παρέταξε τον Παναθηναϊκό με διάταξη 3-5-2 και τον Γιώργο Κουτρουμπή να πλαισιώνει τους Ροντρίγκο Μολέντο και Ιβάν Ιβανόφ, ενώ ο Γουακάσο Μουμπάρακ πήρε όλη την αριστερή πτέρυγα.

Η ελληνική ομάδα ήταν πολύ καλή στην αμυντική οργάνωση και με τη βοήθεια πίεσης, απέτρεψε τη δημιουργία κινδύνων. Ταυτόχρονα, όμως, ο Ζέκα βρέθηκε σε κακή μέρα επιθετικά και δεν έβρισκε τους συμπαίκτες του, με συνέπεια το μηδέν να παραμείνει για όλο το 1ο μέρος.

Δευτερόλεπτα μετά από το σφύριγμα του 2ου μέρους, ο Μάρκους Μπεργκ βρήκε με κάθετη τον Βίκτορ Ιμπάρμπο και ο Κολομβιανός τερματοφύλακας σημείωσε το "παρθενικό" τέρμα του με τη νέα ομάδα του. Το μομέντουμ ήταν ξεκάθαρα με τους "πράσινους", οι οποίοι έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 52' με ατομική ενέργεια του Ρόμπιν Λουντ.

Το τετ α τετ του Μπεργκ στο 59' ανάγκασε την ΑΙΚ να προβεί σε διπλή αλλαγή και να αρχίσει να πιέζει στο τελευταίο ημίωρο. Στο 66', μάλιστα, ο Στέφαν Ισιζάκι είχε εκτέλεση φάουλ στο δοκάρι (με κόντρα). Η αναπόφευκτη άνοδος των Σουηδών στον αγωνιστικό χώρο άφησε κενά στα μετόπισθεν. Σε μία τέτοια φάση, ο Σεμπαστιάν Λέτο που είχε περάσει στον αγώνα, εκκίνησε μία αντεπίθεση και ο Μπεργκ την τελείωσε, "τελειώνοντας" παράλληλα και την υπόθεση πρόκριση.

Οι γηπεδούχοι χρειάζονταν τέσσερα γκολ που δεν ήταν δυνατό να τα βρουν (παρότι είχαν κάποιες καλές στιγμές) και ο Παναθηναϊκός έφτασε στη νίκη, που τον στέλνει στην κλήρωση της Νιόν το μεσημέρι της Παρασκευής (14:00), όπου θα βρεθεί στο γκρουπ των ισχυρών στα πλέι-οφ του Europa League.

ΑΙΚ (5-1-3-2): Κάρλγκρεν, Χάουκσον, Κάρλσον, Χούιφελντ, Γιόχανσον, Σούντγκρεν, Οφόρι, Μπλόμπεργκ (64' Γιασίν), Αφάνε (64' Άβντιτς), Ισιζάκι (79' Σαλέτρος), Μάρκανεν.

Παναθηναϊκός (3-5-2): Στιλ, Κουτρουμπής, Ιβανόφ, Μολέντο, Μέστο, Ζέκα, Λεντέσμα (68' Νάνο), Λουντ (84' Βιγιαφάνιες), Γουακάσο, Ιμπάρμπο (70' Λέτο), Μπεργκ.

Πηγή: www.contra.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News