default-image

Ο Μάικλ Φελπς σημαιοφόρος των ΗΠΑ

Σπορ
Ο Μάικλ Φελπς σημαιοφόρος των ΗΠΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον Μάικλ Φελπς επέλεξαν οι Αμερικανοί για να σηκώσει τη σημαία τους στην παρέλαση των ομάδων στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Ο 31χρονος κολυμβητής, στην πέμπτη Ολυμπιάδα της καριέρας του θα είναι σημαιοφόρος των ΗΠΑ και όχι άδικα αφού έχει προσφέρει αμέτρητες χαρές στους συντοπίτες του, ενώ παράλληλα έχει κατακτήσει τα περισσότερα μετάλλια στην ιστορία της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης, φτάνοντας τα 22 (τα 18 είναι χρυσά).

"Είναι τιμή μου που επιλέχθηκα, είμαι υπερήφανος που εκπροσωπώ τις ΗΠΑ και αισθάνομαι ταπεινότητα μπροστά στη σημασία του να μεταφέρω τη σημαία και όλα όσα αυτή πρεσβεύει", ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Φελπς μετά την ανακοίνωση, που έγινε σε εκπομπή του NBC.

"Στο Σίδνεϊ, ήθελα απλώς να μπω στην ομάδα. Στην Αθήνα ήθελα να κερδίσω το χρυσό. Στο Πεκίνο, ήθελα να πετύχω κάτι που κανένας άλλος δεν είχε κάνει. Στο Λονδίνο, ήθελα να γράψω ιστορία. Τώρα, θέλω να μπω στην τελετή έναρξης, να εκπροσωπήσω την Αμερική με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να κάνω υπερήφανη την οικογένειά μου. Αυτή τη φορά, υπάρχουν πολύ περισσότερα πράγματα από τα μετάλλια", κατέληξε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News