Αθλητισμός

Σοκ στους αθλητές ΑμεΑ ενόψει της Παραολυμπιάδας

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στις τάξεις των αθλητών ΑμεΑ που έχουν καταφέρει να πιάσουν όριο για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Όπως ενημερώθηκαν από την Ελληνική Ομοσπονδία, θα πρέπει να στείλουν στη Βραζιλία τον αθλητικό τους εξοπλισμό 15 ημέρες πριν οι ίδιοι αναχωρήσουν για το Ρίο.

Αυτό σημαίνει ότι ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων πρωταθλητών δε θα μπορεί να προπονηθεί για ένα δεκαπενθήμερο και άρα θα ταξιδέψει απροετοίμαστο στην Παραολυμπιάδα. Η απόφαση αυτή αφορά τη δυσκολία που υπάρχει στον εκτελωνισμό του εξοπλισμού, που σε πολλές περιπτώσεις είναι αρκετά μεγάλος και βαρύς.

Στο άκουσμα της είδησης, οι αθλητές και οι προπονητές τους έχουν ξεσηκωθεί και κάνουν προσπάθειες να βρεθεί μια καλύτερη λύση. Για παράδειγμα, ο Μανώλης Στεφανουδάκης δε θα μπορεί να προπονηθεί χωρίς την ειδική καρέκλα που χρησιμοποιεί για τις ρίψεις του ή τα κορίτσια της ποδηλασίας, οι Αδαμαντία Χαλκιαδάκη και Ηρώ Μηλάκη, δε θα μπορούν να εξασκηθούν χωρίς ποδήλατο. Προς το παρόν αναζητείται λύση και όλοι ελπίζουν ότι θα βρεθεί η καλύτερη δυνατή.

Σχόλια