default-image

Τουρνουά-κόσμημα για το Ηράκλειο και το μπάσκετ

Μπάσκετ
Τουρνουά-κόσμημα για το Ηράκλειο και το μπάσκετ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα σπουδαίο διεθνές τουρνουά μπάσκετ θα γίνει 23-25 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο, στο κλειστό «Δύο Αοράκια», με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού, του Ερυθρού Αστέρα, της Αναντολού Εφές και της Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Πρόβα… Ευρωλίγκας όπως τονίστηκε και στη σημερινή συνέντευξη Τύπου στο Δήμο Ηρακλείου, με τους διοργανωτές να επισημαίνουν ότι πρόκειται για ένα τουρνουά που στόχος είναι να γίνει θεσμός, καθώς έχει πολιτιστικά χαρακτηριστικά, ενώ αφορά άμεσα και τον τουρισμό.

Ο Αντιδήμαρχος αθλητικών θεμάτων, Κώστας Βαρδαβάς καλωσόρισε τον προπονητή του Ολυμπιακού, Γιάννη Σφαιρόπουλο, επισημαίνοντας ότι το τουρνουά αυτό είναι ιστορικής σημασίας για το Ηράκλειο, στο πλαίσιο της αθλητικής πολιτικής.

Κεντρικό πρόσωπο της σημερινής μέρας ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος στάθηκε και στην αγωνιστική σημασία: «Νιώθω ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι εδώ, κοντά σε καλούς φίλους. Ο Δήμος Ηρακλείου, η Alfa plus και η τοπική ένωση έχουν κάνει μια μεγάλη προσπάθεια για αυτό το τουρνουά. Συγχαρητήρια για αυτή την αξιέπαινη κίνηση. Ένα τουρνουά-κόσμημα με κορυφαίες ομάδες, που θα γίνει στο Ηράκλειο. Αναμφίβολα επιπέδου Ευρωλίγκας. Ένα αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός, που για το Ηράκλειο και την Κρήτη, έχει προεκτάσεις που αφορούν τον τουρισμό. Θα γίνουν δυνατά παιχνίδια και είναι ευκαιρία για όλους τους φιλάθλους να παρακολουθήσουν αγώνες υψηλού επιπέδου και μεγάλα αστέρια. Πρέπει όλοι να αγκαλιάσουν αυτό το τουρνουά, γιατί θα είναι μια ξεχωριστή στιγμή για το Ηράκλειο. Πιστεύω το γήπεδο να είναι γεμάτο και τις δύο μέρες».

Επιπλέον, ο τεχνικός του Ολυμπιακού μίλησε για τη δική του ομάδα: «Για μας ως Ολυμπιακός, θα είναι τα… αποκαλυπτήρια ενόψει της νέας σεζόν. Τα υπόλοιπα φιλικά μας θα είναι κεκλεισμένων των θυρών. Θέλω με την ευκαιρία να ευχαριστήσω τους προέδρους μας, γιατί έγινε αυτό που είχαμε πει σε ότι αφορά την ενίσχυση. Άλλωστε, είχαμε βασικό κορμό με έντονο ελληνικό στοιχείο και δε χρειάστηκαν πολλά πράγματα. Όσο για τη θέση «4» που είναι μόνιμο ερώτημα, ήταν δική μου απόφαση να μην πάμε σε προσθήκη, καθώς τα τρία ελληνόπουλα που έχουμε μπορούν να υποστηρίξουν τη θέση. Με την άφιξη των Μπριτς και Γκριν συμπληρώσαμε το ρόστερ. Θα είμαστε έτοιμοι τη νέα χρονιά να διεκδικήσουμε και τους τρεις τίτλους».

Εκπροσωπώντας τη διοργάνωση, ο Μανόλης Ρουσάκης υπογράμμισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό το μεγάλο διεθνές τουρνουά. Έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για αυτό το αποτέλεσμα και μεγάλο μερίδιο έχει η ομάδα του Ολυμπιακού. Η καλή συνεργασία ήταν το μυστικό».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ Μπάμπης Μαρκάκης ανέφερε: «Οτιδήποτε έχει να κάνει με το μπάσκετ είμαστε δίπλα. Ότι δίνει εικόνες για το μπάσκετ στα παιδιά μας θα είμαστε δίπλα. Στόχος είναι αυτό το μεγάλο τουρνουά να γίνει θεσμός για την πόλη. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είναι φίλος μου, κι ας μην είμαι Ολυμπιακός. Το μπάσκετ ενώνει, δεν διχάζει. Μας έχουν πει γραφικούς, αλλά δεν είμαστε, απλά αγαπάμε το μπάσκετ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News