default-image

Καταγγελίες ότι είναι στημένο το τουρνουά πυγμαχίας

Σπορ
Καταγγελίες ότι είναι στημένο το τουρνουά πυγμαχίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία ακόμα φωτιά ανάβει στο Ρίο λίγο πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, αυτή τη φορά όχι με ευθύνη των διοργανωτών. Όπως υποστηρίζει σε αποκλειστικό δημοσίευμά του ο Guardian, οι περισσότεροι αγώνες του τουρνουά της πυγμαχίας, συμπεριλαμβανομένων και αυτών για τα μετάλλια, ενδέχεται να είναι στημένο από ένα κύκλωμα υψηλόβαθμων παραγόντων της παγκόσμιας ομοσπονδίας (ΑΙΒΑ) και διαιτητών!

Η βρετανική εφημερίδα επικαλείται μαρτυρίες παραγόντων, που διατηρούν την ανωνυμία τους υπό το φόβο «αντιποίνων» κατά των ίδιων και των αθλητών των χωρών τους, και τις συνδυάζει με τις ολοένα εντεινόμενες φωνές περί διαφθοράς και οικονομικής κακοδιαχείρισης στους κόλπους της ΑΙΒΑ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, υψηλόβαθμα στελέχη της παγκόσμιας ομοσπονδίας πυγμαχίας εκφράζουν την πεποίθηση ότι υπάρχει μία κλίκα παραγόντων, η οποία έχει τη δύναμη να χειραγωγεί τόσο την κλήρωση των διαιτητών όσο και τον τρόπο που αυτοί διευθύνουν τους αγώνες, ώστε να εξασφαλίζει ότι στο τέλος θα νικούν συγκεκριμένοι πυγμάχοι.

Κάποιο μάλιστα από αυτά τα στελέχη είπε πως δεν έχει καμία αμφιβολία για το ότι κάποιοι κριτές και διαιτητές στο Ρίο θα είναι διεφθαρμένοι. Υποστήριξε μάλιστα ότι είναι σύνηθες πριν από τις μεγάλες διοργανώσεις μια ομάδα διαιτητών να μαζεύεται μυστικά και να αποφασίζει πώς θα προωθεί συγκεκριμένους πυγμάχους!

Ο Guardian περιγράφει επίσης πώς στήνονται τα αποτελέσματα των αγώνων, με συνθηματικά που κάνουν παράγοντες από την εξέδρα προς τους διαιτητές ώστε να αναδείξουν νικητή τον πυγμάχο που έχει προαποφασιστεί, αλλά και πώς η AIBA εξασφαλίζει τη σιωπή εκβιάζοντας με παραγκωνισμό παράγοντες, διαιτητές και αθλητές.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν επιβεβαιώνει φυσικά η παγκόσμια ομοσπονδία, η οποία αντιθέτως διαβεβαιώνει ότι «από τον Ιούνιο του 2015 έχει προχωρήσει σε μεγάλες διοικητικές αλλαγές προκειμένου να διασφαλίσει την ανάπτυξη του αθλήματος».

ΠΗΓΗ: pamesports.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News