Αθλητισμός

Πετράκης: Έντεκα αυτοί, έντεκα κι εμείς

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Γιάννης Πετράκης στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού (21:00, ΟΤΕsports5) επαναληπτικού του ΠΑΣ Γιάννενα με την Άλκμααρ.

Ο Κρητικός τεχνικός επισήμανε ότι η Άλκμααρ είναι μία σπουδαία ομάδα, ωστόσο, πολλές φορές το ποδόσφαιρο επιφυλάσσει εκπλήξεις.

 «Το παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας είναι ορόσημο για την ομάδα μας. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που καλούμαστε να συμμετέχουμε σε αυτό το πάρα πολύ σπουδαίο παιχνίδι. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, πολύ ποιοτική και με καλή οργάνωση στο παιχνίδι της. Έχουμε να διαχειριστούμε ένα αποτέλεσμα που είναι καλό, αλλά είναι και ύπουλο, γιατί πρέπει να ανατρέψεις ένα παιχνίδι που χρειάζεσαι να πετύχεις γκολ.

Όμως μπορεί να μην σκοράρεις και αυτό μεγαλώνει τον βαθμό δυσκολίας και δημιουργεί κάποια προβλήματα που καλούμαστε να τα διαχειριστούμε, αυτό είναι η μια πλευρά. Η δεύτερη πλευρά έχει να κάνει με το πόσο εμείς πιστεύουμε, το πόσο θέλουμε, για αυτό κάνουμε το καλύτερο, για να περάσουμε στην επόμενη φάση. Όλο μας το μέλημα και όλη μας η ενέργεια, είναι το πώς θα έχουμε την καλύτερη προσέγγιση στο παιχνίδι απέναντι στις δυσκολίες που έχει, για να περάσουμε στην επόμενη φάση», τόνισε ο Γιάννης Πετράκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι το ματς γίνεται στο Περιστέρι και όχι στους «Ζωσιμάδες»: « Για εμένα παίζουμε στο σπίτι μας, δεν υπάρχει αυτό που λέτε».

Για το πώς εννοεί την προσέγγιση του παιχνιδιού: «Εννοώ ότι κάθε παιχνίδι προσεγγίζεται τακτικά με διαφορετικό τρόπο και ανάλογα τα δεδομένα που έχουμε. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να μην δεχθούμε γκολ, αλλά πρέπει όμως να βάλουμε και πρέπει να βρούμε τον τρόπο για να τα καταφέρουμε και τα δύο.

Στα λόγια αυτό είναι εύκολο, αλλά είναι δύσκολο στην πράξη, αν αναλογιστούμε ότι έχουμε απέναντί μας μια πολύ επικίνδυνη ομάδα και πρέπει να είμαστε πολύ καλά, τακτοποιημένοι, ισορροπημένοι σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιού και να βρούμε τον τρόπο να καταφέρουμε όλα αυτά που είπα».

Για το ποια είναι η δική του διαίσθηση για τον αγώνα: «Πάντα σκεφτόμαστε θετικά, πιστεύουμε πολύ στην ομάδα μας και σε αυτό που είμαστε και με αυτό το πνεύμα πάμε σε όλα τα παιχνίδια. Με αυτό το πνεύμα θα μπούμε και σε αυτό το παιχνίδι».

Για το αν τον φόβισε κάτι από τους Ολλανδούς στο πρώτο ματς: «Νομίζω ότι δεν πρέπει να λέμε αν φοβόμαστε ή όχι. Εμείς δεν είμαστε η καλύτερη ομάδα στον κόσμο, ξέρουμε ποιοι είμαστε, αλλά από την άλλη μεριά 11 είναι αυτοί, 11 είμαστε και εμείς. Σε ένα παιχνίδι δεν φαίνεται πάντα η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων, φαίνεται σε βάθος χρόνου. Εμείς θέλουμε σε όλα τα παιχνίδια να είμαστε ο εαυτός μας και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε με βάση της ικανότητες που έχουμε».

Ακόστα: "Το πιο σημαντικό ματς στην ιστορία του ΠΑΣ"

Ο Νοέ Ακόστα από την πλευρά των ποδοσφαιριστών είπε: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, προετοιμαζόμαστε πολύ καλά και πιστεύω ότι και ο κόσμος θα είναι εκεί και θα στηρίξει την ομάδα. Γνωρίζουν ότι είναι μια πολύ μεγάλη πρόκληση αυτό το παιχνίδι, το πιο σημαντικό παιχνίδι στην ιστορία του ΠΑΣ Γιάννινα μέχρι σήμερα και είναι έτοιμοι για αυτό. Όλοι οι παίκτες έκαναν πολύ καλή εμφάνιση και σε τέτοια παιχνίδια θα πρέπει να δώσουμε όλοι το 200%. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη την διάρκεια του αγώνα, να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε κόρνερ και φάουλ και όταν θα μας δοθούν οι ευκαιρίες να σκοράρουμε, γιατί ίσως να μας δοθούν λίγες ευκαιρίες μέσα στο παιχνίδι».

Σχόλια