Αθλητισμός

Αποχώρηση-σοκ του Αμίνου από τη Νιγηρία

Την απόφαση να μην ταξιδέψει με την αποστολή της Νιγηρίας στο Ρίο ανακοίνωσε ο Αλ Φαρούκ Αμίνου μόλις τρεις μέρες πριν την επίσημη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας μπάσκετ της Νιγηρίας προκάλεσε… εγκεφαλικά στους ανθρώπους της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας καθώς αποφάσισε να μη συμμετάσχει στην Ολυμπιάδα λόγω των οργανωτικών προβλημάτων που υπάρχουν.

Ο φόργουορντ των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς  συμμετείχε κανονικά στην προετοιμασία της ομάδας, όμως την τελευταία στιγμή αποφάσισε να αποχωρήσει καθώς όπως είπε: "υπάρχουν συνεχή και άλυτα οργανωτικά προβλήματα από την Ομοσπονδία της Νιγηρίας".

Στη συνέχει ευχήθηκε καλή επιτυχίας στους συμπαίκτες του. "Εύχομαι σε όλους τους παίκτες και τους προπονητές της Νιγηρίας καλή επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ελπίζω να συμμετάσχω στο μέλλον στις υποχρεώσεις της εθνικής ομάδας".

Η Ομοσπονδία της Νιγηρίας από την πλευρά της υποστήριξε ότι ο παίκτης είχε πρόβλημα με  την ασφάλισή του από το ΝΒΑ, στοιχείο που ούτως ή άλλως προκάλεσε την πρότερη αποχώρηση του Φέστους Εζέλι.

Η  Νιγηρία βρίσκεται στον Β' Όμιλο μαζί με την Ισπανία, την Αργεντινή, τη Βραζιλία, τη Λιθουανία και την Κροατία.

Σχόλια