Αθλητισμός

Πρωτιές και διακρίσεις για τους ποδηλάτες της Κρήτης

Αρκετές διακρίσεις είχαν οι ποδηλάτες της Κρήτης στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου 2016 εφήβων-νεανίδων και παίδων-κορασίδων, το οποίο πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 29-31 Ιουλίου στα Τρίκαλα.

Ο Παναγιώτης Λαβδάκης του Τάλως Χανίων αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας στην κατηγορία των εφήβων, ενώ πολύ καλή παρουσία είχαν και οι υπόλοιποι νεαροί και νεαρές ποδηλάτισσες του νησιού.

Πιο συγκεκριμένα πέραν του Λαβδάκη (ΠΟΧ Τάλων ΝΚ) που τερμάτισε πρώτος σε 3:00:37, ο συναθλητής του Σταυρακάκης Γεώργιος ήταν 6ος με 3:07:08, ενώ στην ίδια θέση ισοβάθμησε ο Χρήστος Χρονάκης του ΠΟΗ Κάστρο. Από εκεί και περά 12ος ήταν ο Αλέξης Κουντάκης (ΠΟΗ Κάστρο) και 16ος Ιωάννης Κουνδούρος- Σφυρής (Κύδων).

Στους παίδες νικητής αναδείχτηκε ο αθλητής του ΑΟ Κύδων, Μανόλης Ορφανουδάκης με 2:26:098, ενώ δεύτερος ήταν ο συναθλητής του Ιωάννης Αγγελάκης με 2:29:12. Από εκεί και πέρα, ο Βασίλης Μαυριγιαννάκης (ΠΟΧ Τάλως ΝΚ) ήταν 7ος και ο Γιώργος Χρονάκης (ΠΟΗ Κάστρο) 9ος. Μέσα στην πρώτη εικοσάδα ήταν ο Στέλιος Καραγιάννης (ΠΟΗ Κάστρο-16ος) και ο Γιώργος Τσικιντίκος (ΠΑΣ Ρεθύμνης Άτλας-18ος).

Στις κορασίδες νικήτρια ήταν η αθλήτρια του ΠΟΧ Τάλως ΝΚ, Σοφία Λιοδάκη με 1:49:41, ενώ 4η ήταν η Ουρανία Φραγκιουδάκη (ΠΟΧ Τάλως ΝΚ), 6η η Χρυσή Σταυγιαννουδάκη, 7η η Έλενα-Λυδία Σπανού και 8η η Ειρήνη Κουρμούλη επίσης του Τάλως. Στη 12η θέση τερμάτισε η Εμμανουέλα Σταυρακάκη του Κύδωνα, ενώ 16η ήταν η Ευαγγελία Κουτσαυτάκη του ΠΟΧ Τάλως ΝΚ.

Στις νεανίδες, τέλος, συμμετείχε μόνο η Ελένη Κούτζογλου από την Κρήτη (ΠΑΣ Ρεθύμνης Άτλας) και ήταν 6η.

Σχόλια