default-image

Επιτυχημένο το καμπ του Ρέθυμνο Cretan Kings

Μπάσκετ
Επιτυχημένο το καμπ του Ρέθυμνο Cretan Kings

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το 4ο Basketball Camp ολοκληρώθηκε μετά από δύο εβδομάδες, οι οποίες ήταν αφιερωμένες στα μικρά παιδιά και στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης. Το τεχνικό επιτελείο και οι αθλητές δούλεψαν σκληρά για να αναδείξουν το ταλέντο τους και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο καλοκαίρι.

Όλα τα παιδιά ηλικίας 6 έως 18 ετών διασκέδασαν, παίζοντας το αγαπημένο τους παιχνίδι, ενώ ταυτόχρονα έμαθαν τα μυστικά του μπάσκετ δίπλα στους καλύτερους. Οι προπονητές Χάρης Κουλουριώτης, Σταύρος Μυκονιάτης, Νίκος Μακρής, Γιώργος Κούμουλος, Γιάννης Γκιουλέας, Πέτρος Πολοπετράκης, Κώστας Μπαλάφας, Γιώργος Σκεμπής, Αντώνης Νταλιάνης και ο γυμναστής Χρήστος Μαραυγάκης δούλεψαν ομαδικά, προσφέροντας τις γνώσεις τους στους μικρούς φίλους του αθλήματος.

Το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» έσφυζε από ζωή κάθε πρωί και απόγευμα, με το φετινό καμπ να διεξάγεται για πρώτη φορά, για τους μικρούς αθλητές, για δύο εβδομάδες. Στην τελευταία παράσταση της Παρασκευής, για τους λιλιπούτιους παίκτες έλαβαν χώρα πολλά συναγωνιστικά παιχνίδια, διασκεδάζοντας με την ψυχή τους. Από την άλλη μεριά για τους μεγαλύτερους σε ηλικία και πιο προχωρημένους αθλητές, το απογευματινό πρόγραμμα περιελάμβανε μαθήματα διατροφής από τον γυμναστή, Χρήστο Μαραυγάκη.

Μυκονιάτης: «Άπαντες έμειναν ευχαριστημένοι»

Ο βοηθός προπονητή του Ρέθυμνο Cretan Kings και προπονητής του 4ου Basketball Camp, Σταύρος Μυκονιάτης, σε δηλώσεις του εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από την διοργάνωση του 4ου Basketball Camp, ανανεώνοντας το ραντεβού με τους μικρούς φίλους του μπάσκετ για το επόμενο καλοκαίρι. «Ολοκληρώθηκε το 4ο Basketball Camp με την απογευματινή ζώνη και το γκρουπ των μεγαλύτερων σε ηλικία παιδιών. Τα παιδιά αυτά ήταν για δύο εβδομάδες στο γήπεδο και δούλευαν πιο εξειδικευμένα. Για το απογευματινό γκρουπ είχαμε μία δώσει σαν κεντρική ιδέα, το τι θέλαμε να περάσουμε στα παιδιά, να γίνουν καλύτεροι αθλητές, βελτιώνοντας την αθλητική τους ικανότητα.

 Να αρχίσουν πλέον να σκέφτονται πιο σωστά γιατί στο μπάσκετ πλέον χρειάζεται να είσαι πρωτίστως καλός αθλητής. Άρα τα παιδιά πρέπει να αποκτήσουν αυτή τη νοοτροπία. Και το δεύτερο κομμάτι ήταν εκείνο της διατροφής. Χρειάζεται ο συνδυασμός αυτών των δύο για να έχει βέλτιστη μπασκετική απόδοση ο παίκτης. Προσπαθήσαμε να περάσουμε στα παιδιά να αρχίσουν σκέφτονται διαφορετικά όσον αφορά στην σωστή διατροφή. Θα πρέπει πλέον και οι οικογένειες να στηρίζουν τους νέους αθλητές στο κομμάτι της διατροφής και τα παιδιά να αποκτήσουν σωστή νοοτροπία ώστε να βελτιώνονται χρόνο με το χρόνο.

Επίσης, ολοκληρώθηκε και το πρωινό τμήμα. Πραγματικά τα μικρά παιδιά πέρασαν πολύ όμορφα. Είναι τελείως διαφορετική η προπόνηση με αυτά τα παιδιά. Υπάρχει περισσότερη διασκέδαση και παιχνίδι. Έφυγαν όλοι πολύ χαρούμενοι και αυτό φάνηκε στα πρόσωπα τους. Χαρακτηριστικό αποτελεί το γεγονός πως πολλά παιδιά μας ζήτησαν να παραταθεί το καμπ για ακόμη μία εβδομάδα. Πιστεύω ότι όλοι έμειναν ευχαριστημένοι. Φυσικά, το καμπ θα συνεχιστεί και του χρόνου, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για το επόμενο καλοκαίρι».

Κουλουριώτης: «Δώσαμε αυτό που θέλαμε στα παιδιά»

Ο προπονητής του 4ου Basketball Camp, Χάρης Κουλουριώτης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ανταπόκριση των μικρών και μεγάλων αθλητών, τονίζοντας: «Το 4ο Basketball Camp ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία για ακόμη μία φορά. Το σημαντικό είναι ότι ο αριθμός των παιδιών έμεινε σχεδόν αναλλοίωτος από την πρώτη μέρα έως το τέλος και αυτό είναι αρκετά σημαντικό αν αναλογιστεί κάποιος πως φέτος το καμπ ήταν διάρκειας δύο εβδομάδων.

Οι πιο μικροί αθλητές συνδύασαν το παιχνίδι και την διασκέδαση, με την εκμάθηση των βασικών του αθλήματος, ενώ τα παιδιά που προπονούνταν το απόγευμα είχαν ένα πιο στοχευμένο πρόγραμμα εκγύμνασης και εκμάθησης. Πιστεύω ότι το ευχαριστήθηκαν όλοι, παιδιά και γονείς. Από την μεριά των προπονητών μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι, δίνοντας αυτό ακριβώς που θέλαμε στα παιδιά».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News