Αθλητισμός

Η Ελιά τίμησε τους πρωταθλητές της (video)

Όλοι οι κάτοικοι της Ελιάς βρέθηκαν χθες στο γήπεδο του Ρωμανού για να τιμήσουν τους συντοπίτες τους αθλητές και αθλήτριες που κάνουν περήφανο το χωριό, την Κρήτη, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα με τις επιδόσεις τους.

Πέραν τούτου, όμως η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Χερσονήσου και η κοινωφελής επιχείρηση της Ελιάς Πεδιάδος με τη στήριξη της Περιφέρειας και είχε τον τίτλο «Ελεύθεια 2016» είχε ως στόχο να συγκεντρωθεί το χρηματικό ποσό που ήταν απαραίτητο για την αγορά ενός ποδηλάτου με το οποίο θα αγωνιστούν η Αδαμαντία Χαλκιαδάκη και η Ηρώ Μηλάκη στην Παραολυμπιάδα του Ρίο.

«Ήταν χρέος μας απέναντι σε αυτά τα δυο κορίτσια που μας κάνουν υπερήφανους», δήλωσε ο διοργανωτής των «Ελεύθειων 2016» κ. Κώστας Τραβαγιάκης. Ο Γραμματέας Πολιτιστικός Συλλόγου Ελιάς κ. Σταύρος Σφακιανάκης από την πλευρά  του στάθηκε στην ανταπόκριση που υπήρξε από τον κόσμο, ο οποίος αγκάλισε τη διοργάνωση, ενώ βοήθησε οικονομικά για την επίτευξη του στόχου που είχε τεθεί. «Μας συγκίνησε πραγματικά η ανταπόκριση του κόσμου και πήγαν όλα πολύ καλά».

Η πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Χερσονήσου, Δέσποινα Πλευράκη, τόνισε από την πλευρά της: «Τιμήσαμε και επιβραβεύσαμε όλη την προσπάθεια των αθλητών αυτών, ενώ παράλληλα δώσαμε ένα ηχηρό μήνυμα Ελλάδας. Καταφέραμε να μεταλαμπαδεύσουμε την ελπίδα και το φως Ελλάδας».

Ο στόχος επετεύχθη και πλέον οι παγκόσμιες κυπελλούχες στην ποδηλασία μπορούν να κάνουν τα όνειρά τους ενόψει της Παραολυμπιάδας.

Η Αδαμαντία Χαλκιαδάκη, που είναι νύφη στην Ελιά και πρόσφατα μετακόμισε εκεί, δήλωσε ότι «είμαι χαρούμενη που μας αγκάλιασαν οι κάτοικοι του χωριού. Οι άνθρωποι κατάλαβαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά και θέλοντας να βοηθήσουν διοργάνωσαν αυτή την εκδήλωση. Έτσι έχουμε τα απαραίτητα για να σταθούμε στο διεθνές στερέωμα». Η Ηρώ Μηλάκη από την πλευρά της είπε: «Για εμάς είναι σημαντικό να έχουμε δίπλα μας ανθρώπους και ειδικά αυτή την περίοδο που είμαστε μία ανάσα από την Παρολυμπιάδα. Η ποδηλασία είναι ένα πολυέξοδο άθλημα γιατί εκτός από το ποδήλατο υπάρχει και ο εξοπλισμός και το να έχουμε βοήθεια ώστε να πετύχουμε το κάτι παραπάνω είναι πάρα πολύ σημαντικό τόσο ηθικά όσο και ουσιαστικά».

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν επίσης οι δίδυμες πρωταθλήτριες των 400μ.  Άννα και Ειρήνη Βασιλείου, ο πρωταθλητής καράτε και kick boxing,  Μανώλης Κλωνάρης, οι αθλητές καράτε Μανώλης Σημαιάκης και Γιάννης και Μιχάλης Κουρουπάκης, ενώ σε όλους τους αθλητές απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα από την ενορία Ελιάς Πεδιάδας, την οποία παρέδωσε μάλιστα ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος.

Πλακέτα παραδόθηκε και στον Παραολυμπιονίκη μας Μανώλη Στεφανουδάκη τιμής ένεκεν.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκαν οι 1οι Παγκρήτιοι Ποδηλατικοί Αγώνες «Ελεύθεια 2016» με σύνθημα από την «Ελιά…. στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο» υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης. Μάλιστα συμμετείχαν και οι Αδαμαντία Χαλκιαδάκη και Ηρώ Μηλάκη, οι οποίες τερμάτισαν χέρι - χέρι με τον πρόεδρο του Αθλητικού Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία «Τάλως», Πάρη Επιτροπάκη.

Ρεπορτάζ: Νίκη Μηλιαράκη

Σχόλια