Αθλητισμός

Υπάρχουν ακόμα ελπίδες για τους Ρώσους αθλητές

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η αμφιλεγόμενη απόφασή της να αναθέσεις στις παγκόσμιες ομοσπονδίες την αρμοδιότητα να αποφανθούν για το αν οι Ρώσοι αθλητές-μέλη τους θα πρέπει να πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η ΔΟΕ αποφάσισε το Σάββατο κατά τη συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου της να δώσει σε τρία επίλεκτα μέλη της τον τελευταίο λόγο επί του θέματος.

Αυτά είναι: ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ τζούνιορ, ο Ισπανός γιος του πρώην προέδρου της ΔΟΕ, ο Τούρκος Ουγκούρ Ερντενέρ, πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας τοξοβολίας και πρόεδρος της ιατρικής επιτροπής της ΔΟΕ, και η Γερμανίδα Κλαούντια Μπόκελ, πρόεδρος της επιτροπής αθλητών της ΔΟΕ.

Οι τρεις τους θα σχηματίσουν μια επιτροπή, η οποία τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα αποφασίσει οριστικά και αμετάκλητα για το αν οι Ρώσοι αθλητές θα αγωνιστούν στο Ρίο κι αφού γνωμοδοτήσει επί του θέματος το CAS. Αθλητές οι οποίοι έχουν ήδη αποκλειστεί από τις ομοσπονδίες τους και δεν λάβουν την έγκριση ούτε του CAS, δεν θα πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αντίθετα, αθλητές οι οποίοι έχουν μεν αποκλειστεί από τις ομοσπονδίες τους, αλλά το CAS τους εγκρίνει, εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην επιτροπή.

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ αναφέρει τα εξής:

«Το Εκτελεστικό Γραφείο αποφάσισε να αναθέσει την οριστική απόφαση επί της αποδοχής της συμμετοχής των Ρώσων αθλητών σε μια επιτροπή αναθεώρησης που αποτελείται από τρία μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου της ΔΟΕ: τους Ουγκούρ Ερντενέρ, Κλαούντια Μπόκελ και Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ τζούνιορ. Η επιτροπή αναθεώρησης θα ανακοινώσει την οριστική απόφαση τις προσεχείς ημέρες».

ΠΗΓΗ : pamesports.gr

Σχόλια