default-image

Προσοχή για να μην χαθεί η θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ

Αθλητισμός
Προσοχή για να μην χαθεί η θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί ακόμη να βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της αγωνιστικής σεζόν όμως ο κίνδυνος να χαθούν θέσεις από τη γενική κατάταξη της UEFA είναι ορατός αφού σε περίπτωση πτώσης θα μειωθούν στις τέσσερις οι ομάδες που θα λαμβάνουν εισιτήρια για την Ευρώπη.

Η Κροατία και η Ρουμανία μας απειλούν στη γενική κατάταξη με προσπέραση και αν συμβεί αυτό θα χάσουμε τη 2η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μετά τα αποτελέσματα της προηγούμενης εβδομάδας η Ελλάδα είναι στην 14η θέση με 22.800 βαθμούς. Δηλαδή βρισκόμαστε ανάμεσα στις χώρες με θέση από την 7η μέχρι και την 15η που δικαιούνται πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια. Δύο για το Τσάμπιονς Λιγκ και τρία  για το Eyropa League.

Εάν οι ελληνικές ομάδες στις επόμενες αναμετρήσεις τους στις δύο Ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν τα πάνε καλά και πέσουμε κάτω από την 15η θέση τότε τα ευρωπαϊκά εισιτήρια θα γίνουν τέσσερα αφού θα κοπεί το 2ο των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στην 15η θέση  είναι η Κροατία και στην 16η η Ρουμανία. Οι Κροάτες έχουν τέσσερις ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, άρα και οι βαθμοί διαιρούνται με μικρότερο συντελεστή ενώ αντίστοιχα οι Ρουμάνοι έχουν τέσσερις ομάδες.

Από τα παιχνίδια που έχουν δώσει οι ελληνικές ομάδες έχουν συγκεντρωθεί μόλις 0.700 βαθμοί ενώ την ίδια ώρα οι Κροάτες έχουν 2.500. Όλα αυτά λοιπόν δημιουργούν μία ανησυχία για την υπάρχουσα κατάστασης η οποία εάν δεν αλλάξει τότε ενδεχομένως να φτάσουμε και στην πτώση και άλλης θέσης στην κατάταξη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News