Αθλητισμός

Αποκλείστηκαν ακόμη τρεις αθλητές της Ρωσίας απ’ το Ρίο

Άλλοι τρεις Ρώσοι κολυμβητές αποκλείστηκαν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Όπως έκανε γνωστό η FINA εκτός Ολυμπιάδας μένουν οι Βλαντιμίρ Μοροζόφ, Μικίτα Λόμπιντσεφ και Ντάρια Ουστίνοβα καθώς βρίσκονται στην έκθεση του Μακ Λάρεν της WADA.

Οι τρεις κολυμβητές δεν έχουν βρεθεί ποτέ θετικοί σε απαγορευμένες ουσίες, ωστόσο, επειδή τα ονόματά τους βρίσκονται στην έκθεση του Παγκοσμίου Οργανισμού Αντιντόπινγκ αποκλείστηκαν από την Ολυμπιάδα του Ρίο.

Ο Σεργκέι Κομογκόροφ, επικεφαλής της ομάδας κολύμβησης της Ρωσίας τόνισε: «Δεν έχουν παραβεί ποτέ τους κανονισμούς περί ντόπινγκ. Ο Μοροζόφ είναι απολύτως καθαρός, ο Λόμπιντσεφ βρέθηκε θετικός σε meldonium αλλά η συγκέντρωση ήταν χαμηλότερη από το απαγορευμένο όριο, επομένως δεν υπήρξαν επιπτώσεις».

Στις 18  Ιουλίου η ανεξάρτητη επιτροπή της WADA, με επικεφαλής τον Καναδό δικηγόρο του αθλητικού δικαίου Ρίτσαρντ ΜακΛάρεν έδωσε στη δημοσιότητα αναφορά τα αποτελέσματα της οποία ενέπλεκαν Ρώσους αθλητές για ντόπινγκ και χειραγώγηση ελέγχων καθώς και αξιωματούχους των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι το 2014.

Η αναφορά κάνει λόγο για 643 περιπτώσεις κάλυψης θετικών δειγμάτων στη Ρωσία σε 30 αθλήματα από το 2011 έως το 2015!

Σχόλια