Αθλητισμός

Η Τύλισος στην Α2 αντί της Τριτωνίας

Τα πάνω-κάτω ήρθαν στην Α2 κατηγορία σχετικά με την ομάδα που παίρνει την άνοδο, για να καλύψει την κενή θέση μετά την αποχώρηση του Ελλάνιου Δαίδαλου.

Τελικά, αυτή θα είναι η Τύλισος και όχι η Τριτωνία, όπως αρχικά είχε γίνει γνωστό, μετά από σχετική γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ.

Σύμφωνα με αυτή, από τη στιγμή που ο Δαίδαλος (που αποχωρεί) ήταν ομάδα του 1ου ομίλου της Β' ΕΠΣΗ, θα τον αντικαταστήσει ο 3ος της βαθμολογίας του ίδιου ομίλου και όχι ο νικητής του αγώνα κατάταξης. Έτσι, την τελευταία στιγμή την άνοδο κερδίζει η Τύλισος, αντί της ομάδας του Αστριτσίου.

Η ανακοίνωση της ΕΠΣΗ αναφέρει αναλυτικά: «Με το χαρακτήρα του «εξαιρετικά επείγοντος» εστάλη έγγραφο από την ΕΠΣΗ προς τη Νομική Υπηρεσία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ζητώντας τη γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας σχετικά με την άνοδο από την Β' Κατηγορία. Το έγγραφο-ερώτηση που εστάλη από την ΕΠΣΗ και η γνωμοδότηση-απάντηση που εστάλη από τη Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ αναφέρουν τα εξής:

Η ερώτηση της ΕΠΣΗ: Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματός μας περιόδου 2015-16, από την Β' Ερασιτεχνική Κατηγορία στην αμέσως επόμενη Α2 Κατηγορία, ανεβαίνουν δύο ομάδες από κάθε όμιλο της Β' Κατηγορίας.

Έγινε όμως ένας αγώνας κατατάξεως μεταξύ των τριταθλητών του κάθε ομίλου, εξετάζοντας την περίπτωση που καμία ομάδα δεν υποβιβάζεται από την Γ' Εθνική και ανεβαίνει ο πρωταθλητής της Α1 ΕΠΣΗ, για να γνωρίζουμε την επιπλέον ομάδα που θα ανέλθει στην Α2 ΕΠΣΗ, (όμως τελικά υποβιβάστηκε μία ομάδα από την Γ' Εθνική και η πρωταθλήτρια ομάδα ανέβηκε στην ανώτερη κατηγορία), οπότε και δεν ανέρχεται επιπλέον ομάδα στην Α2 Κατηγορία.

Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε, εάν ο δευτεραθλητής από τον Β' Όμιλο της Β' Κατηγορίας δεν δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας, όπως μας ανέφερε τη νέα αγωνιστική περίοδο, αλλά όμως ισοβάθμησε με την τριταθλήτρια ομάδα του Β' Ομίλου, ποια ομάδα θα καταλάβει την δεύτερη θέση, η τριταθλήτρια ομάδα ή η νικήτρια του αγώνα κατατάξεως».

Η απάντηση της ΕΠΟ: Σε απάντηση του εγγράφου σας με αριθ. Πρωτ. 312/2016 (αριθμ. ορωτ. ΕΠΟ 17167/2016) σας γνωρίζουμε ότι:

Εφόσον ο δευτεραθλητής της Β' Κατηγορίας δε δηλώσει συμμετοχή στο Πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας, τη θέση του θα καταλάβει η τρίτη στην κατάταξη ομάδα του Β' Ομίλου με την οποία και ισοβάθμησε, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην ισχύουσα προκήρυξη σας και όχι η νικήτρια του αγώνα κατάταξη των τριταθλητριών".

Σχόλια