default-image

Η... αστρονομική μεταγραφή Πογκμπά στη Μάντσεστερ Γ.

Αθλητισμός
Η... αστρονομική μεταγραφή Πογκμπά στη Μάντσεστερ Γ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η μεταγραφή του Πολ Πογκμπά από τη Γιουβέντους στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία θα γίνει η πιο ακριβή στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

ΜΜΕ από Ιταλία και Αγγλία κάνουν λόγο για οριστική συμφωνία των δύο συλλόγων και του ποδοσφαιριστή, ενώ υποστηρίζουν ότι λύθηκε το ζήτημα με την προμήθεια του μάνατζερ του παίκτη, Μίνο Ραϊόλα, που κατά τα φαινόμενα καθυστερούσε την ολοκλήρωση του deal.

Σύμφωνα με την "Gazzetta Dello Sport", η "γηραιά κυρία" αποδέχθηκε προσφορά 110.000.000 ευρώ συν μπόνους κι ενώ προ ημερών ζητούσε 120.000.000.

Η κορυφαία ιταλική εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο 23χρονος Γάλλος μέσος θα υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας πέντε σεζόν και οι καθαρές απολαβές του θα φτάνουν τα 13.000.000 ετησίως.

Ένα πρόβλημα που δεν έχει διευθετηθεί ακόμα είναι πώς θα αποδοθεί το 5% του ποσού της μεταγραφής, που εν προκειμένω ανέρχεται σε 5.500.000 ευρώ και βάσει κανονισμών, οφείλει να μοιραστεί στις ομάδες που "καλλιέργησαν" τον παίκτη μεταξύ 12 και 23 ετών. Οι εν λόγω ομάδες είναι αυτές που μετέχουν στη μεταγραφή, καθώς και η Χάβρη, η Τορσί και η Ρουασί εν Μπρι, και κάθε μία δικαιούται ένα συγκεκριμένο ποσοστό χρημάτων από το 5%.

Όσο για τον πολυμήχανο ατζέντη του διεθνή μέσου, τον περιβόητο Ραϊόλα, σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα "Sun" θα εισπράξει περίπου 24.000.000 ως προμήθεια για τη μεταγραφή και ακόμα ένα πριμ ύψους περίπου 4.500.000 από τη Γιουβέντους.

Οι δύο σύλλογοι θα κανονίσουν ακόμα ένα ραντεβού εντός 48 ωρών και μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να διευθετηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες και να ολοκληρωθεί η επιστροφή του Πογκμπά στο "Ολντ Τράφορντ", από το οποίο αποχώρησε το καλοκαίρι του 2012 για μόλις 950.000.

Πηγή: www.contra.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News