Αθλητισμός

Αποφάσισε για αρχιδιαιτητή η ομάδα των «12»

Τον αρχιδιαιτητή-εκπρόσωπό της στην Kεντρική Eπιτροπή Διαιτησίας θα εκλέξει την ερχόμενη Δευτέρα η Super League σε διοικητικό συμβούλιο. Στη συνεδρίαση, η ομάδα των «12» θα κατέβει με δική της πρόταση, όπως ανέφερε σήμερα ο Χρήστος Πανόπουλος.

«Είχαμε μια συνάντηση, οι μικρομεσαίες ΠΑΕ, με βασικό θέμα αυτό της διαιτησίας. Θα ήθελα εκ μέρους των δώδεκα ομάδων αυτών και γιατί όχι εκ μέρους και των μεγάλων να ευχαριστήσω τον γ.γ. της UEFA, κ. Θεοδωρίδη, και την ΕΠΟ που επιλέξανε να εφαρμόσουμε στη διαιτησία το ισπανικό μοντέλο. Θεωρώ πως διαχρονικά θα είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα μας. Δεν είναι τυχαίο που η UEFA σε συνεργασία με την ΕΠΟ έγινε αυτή η εξαίρεση στην Ευρώπη, ώστε η δεύτερη χώρα στην Ευρώπη που γίνεται αυτό να είναι η Ελλάδα, αναγνωρίζοντας πως πρέπει να αλλάξει το περιβάλλον στη διαιτησία.

Εμείς τη Δευτέρα στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας είμαστε υποχρεωμένοι να επιλέξουμε τον αρχιδιαιτητή για λογαριασμό της λίγκας. Στο ισπανικό μοντέλο είναι ένας αρχιδιαιτητής που επιλέγει η ομοσπονδία, ένας που επιλέγει η Super League και οι δύο επιλέγουν έναν αρχιδιαιτητή-επιδιαιτητή που θα λύνει τις όποιες διαφορές υπάρχουν.

Εμείς οι μικρομεσαίοι που βρισκόμαστε για να συναποφασίζουμε για την πρόταση για τη διαιτησία και την ανακατανομή των τηλεοπτικών εσόδων κάναμε μια συζήτηση για να καταλήξουμε σε ένα όνομα. Έχουμε αποφασίσει ομόφωνα, μέσα σε εισαγωγικά, γιατί η Λάρισα αποχώρησε για δικούς της λόγους και η Βέροια με τον Ηρακλή δεν εκπροσωπήθηκαν, ενώ ο Λεβαδειακός ήταν παρών αλλά επειδή δεν υπήρχε επικοινωνία με το ιδιοκτησιακό καθεστώς θα ξέρουμε τι θα επιλέξει αργότερα.

Δεν μπορώ να σας πω το όνομα, αλλά θα γίνει η σχετική πρόταση στο ΔΣ της Super League. Από εκεί και πέρα είναι θέμα δικό τους. Ο πρώτος που το γνωρίζει θα πρέπει να είναι η Super League. Μπορεί κάποιος να προτείνει κάτι άλλο και να αλλάξει. Αυτή είναι η δική μας πρόταση πάντως», ανέφερε ο ισχυρός άνδρας της Ξάνθης.

Πάντως, για εκπρόσωπος της Super League ακούγεται ο πρώην αρχιδιαιτητής Bασίλης Tεροβίτσας, ενώ η περίπτωση του πρώην αρχιδιαιτητή Γιώργου Ψυχομάνη θα πρέπει να αποκλειστεί.

Στο ΔΣ της Δευτέρας θα αποφασιστεί και το πρόγραμμα των δύο πρώτων αγωνιστικών της Super League.

Πηγή: http://www.sentragoal.gr

Σχόλια