default-image

Η μόλυνση του νερού προβληματίζει στο Ρίο

Σπορ
Η μόλυνση του νερού προβληματίζει στο Ρίο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν είναι καθόλου ευχάριστες οι πληροφορίες που έρχονται από το Ρίο, όπου σε μερικές ημέρες θα ανοίξει η αυλαία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Πέραν από τις άθλιες εγκαταστάσεις, τις οποίες αντίκρισαν στο Ολυμπιακό χωριό οι πρώτοι αθλητές που έφτασαν εκεί, έρχονται τώρα νέα δημοσιεύματα που θέλουν το νερό να είναι πάρα πολύ μολυσμένο.

Σύμφωνα με τους τελευταίους ελέγχους που έγιναν, το νερό στις περιοχές, όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες είναι πιο μολυσμένα από ποτέ.

Οι υπεύθυνοι της πολιτείας είχαν υποσχεθεί πως πλησιάζοντας σιγά-σιγά προς την έναρξη των αγώνων θα υπάρξει σταθερή βελτίωση στην ποιότητα των νερών, τα τελευταία τεστ, ωστόσο, έδειξαν το ακριβώς αντίθετο.

Η μόλυνση είναι τεράστια και, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, μπορεί να κινδυνεύσουν ακόμα και οι ζωές των αθλητών που θα βουτήξουν μέσα.

"Έχουμε αηδιάσει από την κατάσταση που βρήκαμε. Εκφράσαμε τις ανησυχίες μας και περιμένουμε", δήλωσε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας sailing της Ισπανίας.

Από την πλευρά του γιατρός που ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα δήλωσε: "Οι αθλητές που θα πάρουν μέρος, κυριολεκτικά θα κολυμπήσουν μέσα στα σκ..τα ρισκάροντας να πάθουν σοβαρές μολύνσεις. Είναι λυπηρό και ταυτόχρονα τρομακτικό".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News