Αθλητισμός

Δεν πάει στην Ολυμπιάδα του Ρίο ο Φέντερερ

Δεν πρόκειται να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ο Ρότζερ Φέντερερ καθώς δεν του το επιτρέπει ο τραυματισμός του.

Ο νούμερο «3» του παγκοσμίου ταμπλό στο τένις, με γραπτή δήλωσή του τονίζει ότι θα απέχει από κάθε αθλητική δραστηριότητα ως το τέλος της σεζόν καθώς χρειάζεται χρόνο να αποθεραπευτεί μετά την επέμβαση που υποβλήθηκε στο γόνατο.

Η γραπτή δήλωση του Φέντερερ:

«Αγαπητοί φίλαθλοι,

Είμαι στην πολύ δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσω πως δεν θα είμαι σε θέση να εκπροσωπήσω την Ελβετία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και πως θα χάσω όλη την υπόλοιπη σεζόν. Αφού εξέτασα όλες τις επιλογές και ύστερα από τις συμβουλές των γιατρών και της ομάδας, πήρα την απόφαση να βάλω τέλος στη σεζόν του 2016, καθώς χρειάζομαι περισσότερη αποθεραπεία λόγω της χειρουργικής επέμβασης που έκανα στο γόνατο στην αρχή της χρονιάς.

Οι γιατροί μου είπαν πως εάν θέλω να συμμετάσχω στα ATP World Tour χωρίς τραυματισμούς τα επόμενα χρόνια, όπως θέλω να κάνω, θα πρέπει να δώσω στο γόνατο και το σώμα μου τον απαραίτητο χρόνο για να αποθεραπευτεί. Είναι δύσκολο που θα χάσω το υπόλοιπο της χρονιάς. Ωστόσο, λόγω αυτού του γεγονότος κατάλαβα το πόσο τυχερός ήμουν στην καριέρα μου, καθώς είχα πολύ λίγους τραυματισμούς. Η αγάπη που έχω για το τένις, για τους αγώνες, τα τουρνουά και φυσικά για εσάς υπάρχει. Έχω μεγάλο κίνητρο και σκοπεύω να δώσω όλη μου την ενέργεια για να επιστρέψω δυνατός, υγιής, και σε φόρμα για να παίξω ανταγωνιστικό τένις το 2017.

Σας ευχαριστώ για την συνεχή υποστήριξη.

Ρότζερ».

Σχόλια