default-image

Με δεκατρείς ομάδες ο όμιλος του ΟΦΗ

Μπάσκετ
Με δεκατρείς ομάδες ο όμιλος του ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με δεκατρείς ομάδες θα διεξαχθεί ο 2ος όμιλος νότου της Γ' Εθνικής μετά την απόφαση της πρωταθλήτριας Κρήτης, Ακαδημίας Ρεθύμνου να μη συμμετάσχει και από τη στιγμή που καμία άλλη κρητική ομάδα δεν έδειξε ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με την προκήρυξη που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα η ΕΟΚ, στο 2ο όμιλο θα πάρουν μέρος εκτός από τον ΟΦΗ και οι Ιπποκράτης, Κάδμος, Πανναξιακός, Έσπερος Λαμίας, Λόκρος Αταλάντης, ΑΕ Σαντορίνης, Προμηθέας Χαλανδρίου, Άρης Νικαίας, Νίκη Αμαρουσίου, ΑΕ Πεντέλης, Διαγόρας Δρυοπιδέων και Πόλις Καλλιθέας.

Η έναρξη του πρωταθλήματος ορίστηκε για τις 16 Οκτωβρίου, ενώ την άνοδο στη Β' Εθνική θα πάρουν οι δύο πρώτοι του ομίλου.

Όσον αφορά στον υποβιβασμό τα πράγματα είναι μπερδεμένα. Δηλαδή, όπως αναφέρει η προκήρυξη, από τη Β' Εθνική θα υποβιβαστούν στη Γ' οι τέσσερις τελευταίοι κάθε ομίλου και θα ενταχθούν εκεί όπου ανήκουν λόγω έδρας.

Από τη Γ' Εθνική, τώρα, ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν θα προκύψει μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανόδου στη Β' Εθνική, υποβιβασμού από τη Β' Εθνική και ανόδου στη Γ' κατηγορία. Στα τοπικά πρωταθλήματα θα υποβιβαστούν τόσα σωματεία όσα απαιτούνται για να διατηρηθεί αυστηρά ο σταθερός αριθμός των 14 σωματείων κατά όμιλο για την αγωνιστική περίοδο 2017-18.

Όπου απαιτείται τέλεση αγώνα κατάταξης αυτός θα γίνεται σε ουδέτερο γήπεδο ή πόλη ανάλογα. Ο αγώνας αυτός θα τελετσθεί άμεσα μετά τη λήξη του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής.

Η απευθείας άνοδος στη Γ' Εθνική του πρωταθλητή Κρήτης διατηρείται.

Η προκήρυξη αναλυτικά εδώ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News