Αθλητισμός

Η προκήρυξη της ΕΠΣΗ για πρωταθλήματα και κύπελλο

Με τις αναμενόμενες αλλαγές στην Α1 ΕΠΣΗ βγήκαν σήμερα στον «αέρα» από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου οι προκηρύξεις για τα τοπικά πρωταθλήματα της νέας σεζόν.

Α1 και Α2 θα ξεκινήσουν στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου, ενώ για Β' και Γ' ΕΠΣΗ η σέντρα ορίστηκε στις 17 και 18 του ίδιου μήνα.

Η πρώτη τη τάξη κατηγορία, θα γίνει σε ένα όμιλο των 20 ομάδων, με τον πρώτο της βαθμολογίας να ανεβαίνει στη Γ' Εθνική, ενώ υποβιβάζονται τέσσερις ομάδες. Πιθανή πτώση ομάδας του Ηρακλείου από τη Γ' Εθνική υποβιβάζει έξτρα ομάδα, κάτι που ισχύει και για τις υπόλοιπες κατηγορίες. Από κει και πέρα, η Α1 ΕΠΣΗ τη σεζόν 2017-18, θα έχει 18 ομάδες, ο πρωταθλητής παίρνει την άνοδο και υποβιβάζονται τέσσερις. Τη σεζόν 2018-19 θα απαρτίζεται από 16 ομάδες, ενώ όπως τονίζεται στην προκήρυξη θα γίνουν πλέι-οφ και πλέι-άουτ.

Στην Α2 κατηγορία τώρα και φέτος θα γίνει με ένα όμιλο των 16 ομάδων, ενώ δεν αλλάζει κάτι καθώς ισχύουν τα πλέι-οφ και τα πλέι-άουτ. Οι δύο πρώτοι ανεβαίνουν άμεσα στην Α1, ενώ μία ομάδα από τις θέσεις 3,4,5 και 6 παίρνει την άνοδο μέσω της έξτρα διαδικασίας. Αυτή δε θα πραγματοποιηθεί αν ο 3ος και ο 6ος έχουν διαφορά 13 βαθμών και πάνω. Υποβιβάζονται πέντε ομάδες. Τέσσερις απευθείας και ένας με ανάλογη διαδικασία πλέι-οφ, εκτός και πάλι αν υπάρχει μεγαλύτερη διαφορά των 13 βαθμών ανάμεσα σε 9ο και 12ο.

Η Β' ΕΠΣΗ θα γίνει σε δύο ομίλους, που θα συγκροτηθούν μετά από τις συμμετοχές των ομάδων. Απευθείας παίρνουν την άνοδο οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου. Υποβιβάζονται οι δύο τελευταίοι από κάθε όμιλο και ο ηττημένος αγώνα μπαράζ, ανάμεσα στους τρίτους από το τέλος κάθε ομίλου.

Τέλος από την Γ' ΕΠΣΗ την άνοδο στην επόμενη κατηγορία κερδίζουν οι τέσσερις πρώτοι της βαθμολογίας.

Σε ότι αφορά το Κύπελλο ΕΠΣΗ, οι αγώνες της πρώτης φάσης θα οριστούν μετά την κλήρωση στις 22/8 (που θα γίνει στις 19:00 στο Αστρίτσι), ενώ δεν υπάρχουν αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής. Και φέτος, οι αγώνες στα ημιτελικά θα είναι διπλοί.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι για τις ομάδες τις Α1 είναι η υποχρεωτική η παρουσία μίας τουλάχιστον ομάδας στα παιδικά πρωταθλήματα, ενώ και φέτος κάθε ομάδα θα αγωνίζεται με δύο παίκτες στην 11αδα κάτω των 21 ετών (γεννηθέντες 1995 και έπειτα).

Σχόλια