default-image

Αποκλείονται επτά Ρώσοι κολυμβητές από την Ολυμπιάδα

Σπορ
Αποκλείονται επτά Ρώσοι κολυμβητές από την Ολυμπιάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία υγρού στίβου (FINA), μία ημέρα μετά την απόφαση της ΔΟΕ να πετάξει την... καυτή πατάτα στις διεθνείς Ομοσπονδίες για τη συμμετοχή των Ρώσων στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο, προχώρησε στους πρώτους αποκλεισμούς.

Συγκεκριμένα, σήμερα ανακοίνωσε επτά ονόματα Ρώσων κολυμβητών και κολυμβητριών, που αποκλείονται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες κι από αυτά ξεχωρίζουν τις Γιούλια Εφίμοβα και του Βλαντιμίρ Μοροζόφ.

Σύμφωνα με τα κριτήρια που έθεσε η ΔΟΕ, η FINA προσχώρησε στον αποκλεισμό των επτά.

Οι Γιούλια Εφίμοβα, μαζί τον Μιχαϊλ Ντογκβάλιουκ, τη Ναταλία Λοβτσόβα και την Αναστασία Κραπίβινα (αθλήτρια της μαραθώνιας κολύμβησης) αποκλείστηκαν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες με τη σύμφωνη γνώμη της ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής, καθώς στο παρελθόν είχαν εμπλοκή σε υποθέσεις χρήσης απαγορευμένων ουσιών.

Για τους Βλαντιμίρ Μορόζοφ, Νικίτα Λομπίντσεφ και Ντάρια Ουστίνοβα ο αποκλεισμός ήρθε, καθώς τα ονόματά τους βρίσκονται στην ανεξάρτητη έκθεση Μακλάρεν, για λογαριασμό της WADA.

H Γιούλια Εφίμοβα, 2η στα 200μ πρόσθιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012. είχε τιμωρηθεί από τον Οκτώβριο του 2013 μέχρι τον Φεβρουάριου του 2015 για χρήση στεροειδής ορμόνης.

Ο Βλαντιμίρ Μορόζοφ αποτελεί το «βαρύ» πυροβολικό της ρωσικής κολύμβησης στα αγωνίσματα των σπριντ. Με την ομάδα της σκυταλοδρομίας 4Χ100μ ελεύθερο ήταν 3ος στο Λονδίνο.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ονόματα Ρώσων στην έκθεση της WADA όσον αφορά τη συγχρονισμένη κολύμβηση και τοις καταδύσεις, ενώ η FINA θα προχωρήσει σε επανέλεγχο όλων των ρωσικών δειγμάτων από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν το 2015 και τα οποία σε συνεργασία με τη WADA μεταφέρθηκαν κι αποθηκεύτηκαν στο διαπιστευμένο εργαστήριο της Βαρκελώνης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News