Αθλητισμός

Η ομάδα του "Gerontis Fighters" σε διεθνές σεμινάριο

Διεθνές και εθνικό τεχνικό σεμινάριο υπό την αιγίδα της Αθλητικής Ομοσπονδίας taekwon-do Ελλάδος πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το διήμερο 23-24 Ιουλίου.  Εισηγητής ήταν ο Senior Grand Master Professor Hwang Ho Yong, αντιπρόεδρος της I.T.F. και πρόεδρος της Τεχνικής και Εκπαιδευτικής Επιτροπής της I.T.F.

Ο SGM Hwang Ho Yong αποτέλεσε μέλος της ομάδας επίδειξης της I.T.F. από το 1983 μέχρι και το 1986.

Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής και της Επιτροπής Επιμόρφωσης της I.T.F. Στο σεμινάριο ο SGM Hwang Ho Yong  ανάπτυξε και εξήγησε τις βασικές αρχές από Fundamental Exercises-Techniques,Patterns (Tul), Sparring (Matsogi), Self Defence (Hosin Sul) και Conditioning (Dallyon).

Συμμετέχοντες, ήταν αθλητές από όλη την Ελλάδα, φτάνοντας σε αριθμό των 45 Δασκάλων.

Ο μοναδικός Σύλλογος ο οποίος εκπροσώπησε την Κρήτη σε αυτή τη διοργάνωση, ήταν οι "Gerontis Fighters", με προπονητή τον Ιωάννη Γεροντή και βοηθούς τον Ηλία Τζανίδη, τον Γεώργιο Πυνηρτζή και τον Πανελλήνιο και Πανευρωπαϊκό πρωταθλητή τον Αντρέα Τζανίδη, οι οποίοι πρόσθεσαν  επιπλέον τεχνική κατάρτιση στις γνώσεις τους και έβαλαν τον πήχη ακόμα υψηλότερα για το μέλλον.

Με το πέρας του σεμιναρίου δόθηκαν διπλώματα συμμετοχής και πάρθηκαν αναμνηστικές φωτογραφίες με τους αθλητές να παίρνουν το δρόμο της επιστροφής αποκομίζοντας εμπειρίες και μοναδικές εντυπώσεις.

Επόμενος στόχος για τους Gerontis Fighters είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα kick boxing που θα διεξαχθεί τέλος Αυγούστου στην Ιρλανδία, όπου οι αθλητές του θα έχουν τη μεγάλη τιμή αλλά και τη μεγάλη ευθύνη να φορέσουν το εθνόσημο και να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για μία θέση στο βάθρο.

Παρών και σε αυτό το σεμινάριο ήταν ο δάσκαλος των δασκάλων και πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής της ομοσπονδίας καθώς και εισηγητής του σεμιναρίου πέρα από τον κορεάτη Hwang Ho Yong, ο SM Χαράλαμπος Αναστασιάδης (8 DAN), ο οποίος ευχαρίστησε τους μοναδικούς κρητικούς και ιδιαίτερα τον κ. Ιωάννη Γεροντή και συζητήθηκαν θέματα εξάπλωσης & διάδοσης του taekwon-do στην Κρήτη.

Σχόλια