default-image

Έχασε τον τελικό όχι και την άνοδο

Μπάσκετ
Έχασε τον τελικό όχι και την άνοδο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτός τελικού έμεινε η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ Νέων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Β' κατηγορίας που διεξάγεται στη Χαλκίδα και παράλληλα έχασε την ευκαιρία να πανηγυρίσει από σήμερα την επάνοδό της στην Α' κατηγορία.

Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου γνώρισαν ήττα-σοκ από την Ισλανδία με 67-70 και πλέον θα διεκδικήσουν την άνοδο στο μικρό τελικό (18:45), όπου θα αντιμετωπίσουν την Κροατία. Αντίθετα οι Ισλανδοί θα βρουν στο δρόμο τους το Μαυροβούνιο στον τελικό.

Όσον αφορά στην αναμέτρηση οι Ισλανδοί είχαν την πρωτοπορία στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα εκμεταλλευόμενοι την αμυντική ολιγωρία των διεθνών μας και στο τέλος το ματς έγινε ντέρμπι.

Η εθνική μας βρέθηκε να χάνει 60-67 περίπου ενάμισι λεπτό πριν το φινάλε, όμως με τα μεγάλα σουτ των Τολιόπουλου και Λούντζη η Εθνική μας μείωσε σε 67-69 και είχε την ευκαιρία να προσπεράσει, όμως το τρίποντο του Χαραλαμπόπουλου ήταν άστοχο.

Με μία βολή η Ισλανδία προηγήθηκε με 67-70 με το χρονόμετρο να γράφει 4'' για το τέλος. Στην επαναφορά από το κέντρο η μπάλα πήγε στον Χαραλαμπόπουλο που έκανε λάθος πάσα στον Σταμάτη κι έτσι χάθηκε η ευκαιρία για νίκη της Εθνικής μας.

Δεκάλεπτα: 21-15, 37-32, 49-51, 67-70.

Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Τολιόπουλος 11 (3), Κώττας 9, Κόνιαρης, Τσαλμπούρης 2, Σκουλίδας, Μπιλλής, Σταμάτης 8 (2), Χαραλαμπόπουλος 14, Δίπλαρος 10 (2), Μουράτος 2, Λούντζης 11 (3), Αντετοκούνμπο.

Ισλανδία (Στέφανσον): Χέρμανσον, Γένσον, Γκούντμουντσον 11 (1), Μπίργκισον 10, Πάλσον 10 (3), Στέφανσον, Γιόνσον 29 (5), Βίγκνισον, Άγκουστσον, Φρίντρικσον, Γκίλφασον, Χλίνασον 10.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News