default-image

Συναρπαστικός ο τρίτος γύρος των δοκιμαστικών

Αθλητισμός
Συναρπαστικός ο τρίτος γύρος των δοκιμαστικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί η Mercedes να έκανε το τρία στα τρία στις ελεύθερες δοκιμές του Grand Prix Ουγγαρίας όμως όσα είδαμε στο FP3 έδωσαν νέο ενδιαφέρον ενόψει της μάχης της pole position. Από το ενάμιση δευτερόλεπτο διαφοράς στο FP1, πέσαμε στο μισό στο FP2 και τώρα, ο Nico Rosberg ήταν ταχύτερο του Max Verstappen για μόλις 0.002sec!

Ας δούμε αναλυτικά πως εξελίχθηκε η ωριαία διαδικασία. Με λιακάδα υποδέχθηκε η πίστα του Χανγκαρόρινγκ ομάδες και οδηγούς, με τη θερμοκρασία αέρα στους 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ αυτή του οδοστρώματος είχε από νωρίς σκαρφαλώσει στους 45!

Έχοντας χάσει σχεδόν όλη τη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών μετά από έξοδο που είχε στη στροφή 11 ο Lewis Hamilton βγήκε από νωρίς στην πίστα και μάλιστα απ’ ευθείας με τα ελαστικά πολύ μαλακής γόμας της Pirelli, με τα κόκκινα διακριτικά. Αυτά δηλαδή που δεν πρόλαβε να δοκιμάσει στο ουγγρικό σιρκουί χθες.

Λίγο μετά, με την ίδια γόμα, ο Ricciardo κατέβασε στο 1.21.028 αλλά σχεδόν αμέσως, ο Rosberg επανέφερε την τάξη σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1.20.811. Λίγο μετά κατέβασε ακόμα περισσότερο την απόλυτη επίδοση, στο 1.20.547.

Όσο περνούσε η ώρα, η θερμοκρασία ανέβαινε ακόμα περισσότερο, φτάνοντας στο οδόστρωμα τους 50 βαθμούς Κελσίου, με τον Hamilton να κάνει παράπονα για υπερθέρμανση στο μονοθέσιό του, πράγμα που τον οδήγησε πίσω στα pit για να δεχθεί η W07 Hybrid τη φροντίδα των μηχανικών της Mercedes.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο είδαμε «πυροβολισμούς» με την πολύ μαλακή γόμα της Pirelli, με τον Rosberg να κατεβαίνει στο 1.20.261 αλλά με τον Max Verstappen να είναι μόλις 2 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός! Η τρίτη θέση του Ricciardo, μπροστά από τον Hamilton, επιβεβαίωσε πως σε μία πίστα όπου η ικανότητα της RB12 στις αργές στροφές μπορεί να δώσει φτερά στους ταύρους, όλα είναι ανοιχτά.

ΠΗΓΗ: www.contra.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News