Αθλητισμός

Παρέμβαση Πούτιν για το ντόπινγκ στη Ρωσία

Ανεξάρτητη αρχή να ελέγχει αν η ρωσική ομοσπονδία υπακούει στους κανόνες αντί-ντόπινγκ ζήτησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε την ανάγκη για καθαρό αθλητισμός, υποστηρίζοντας όμως πως η Ρωσία πρέπει να ελεγχθεί από μια αρχή που θα απαρτίζεται από Ρώσους και ξένους ειδικούς, αλλά και αναγνωρισμένες αθλητικές προσωπικότητες.

«Θα ήταν λογικό η Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή να προτείνει την δημιουργία μιας ανεξάρτητης -θέλω να το τονίσω- ανεξάρτητης δημόσιας επιτροπής, η οποία, εκτός των Ρώσων ειδικών, θα περιλαμβάνει ξένους επιστήμονες, στο πεδίο των φαρμάκων και της νομοθεσίας, όπως και δημόσια πρόσωπα και γνωστές αθλητικές προσωπικότητες», ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος και τόνισε πως η βασική αρμοδιότητα της συγκεκριμένης επιτροπής πρέπει να είναι: «Ο αυστηρός έλεγχος της αποτελεσματικής εκτέλεσης του εθνικού πλάνου για τη μάχη κατά του ντόπινγκ».

Μάλιστα, συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει χώρος και δεν θα υπάρξει ποτέ χώρος για ντόπινγκ στον αθλητισμός», υποστηρίζοντας πως η Ρωσία πρέπει να συνεργαστεί πιο στενά με την ΔΟΕ και την WADA.

Θυμίζουμε πως η IAAF έχει ήδη αποκλείσει τους Ρώσους αθλητές του στίβου από τους Ολυμπιακούς του Ρίο, θεωρώντας πως δεν έχουν γίνει προσπάθειες να καταπολεμηθεί το ντόπινγκ. Παράλληλα, έκθεση της WADA αποκάλυψε την ύπαρξη εκτεταμένου δικτύου ντόπινγκ στη χώρα, που ενδέχεται να μπλοκάρει την συμμετοχή ολόκληρης της ρωσικής αποστολής στο μεγάλο γεγονός του καλοκαιριού.

Πηγή: http:// www.sport-fm.gr>>>

Σχόλια