Αθλητισμός

Αλλάζει το μοντέλο στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας

Αλλάζουν τα πράγματα στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας καθώς θα ακολουθηθεί το Ισπανικό πρότυπο τη νέα σεζόν.  Αυτό αποφασίστηκε μετά από παρότρυνση της UEFA, όπως ενημέρωσε ο Γιώργος Γκιρτζίκης το νέο πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας Γιώργο Στράτο.

Αυτό σημαίνει την ύπαρξη ενός αρχιδιαιτητή που θα τον ορίζει η Σούπερ Λίγκας, ενός που θα τον ορίζει η ΕΠΟ και ενός τρίτου που θα τον ορίζει και πάλι η Ομοσπονδία και θα έχει τον ρόλο του επιδιαιτητή των δύο πρώτων. Τα καθήκοντα του θα είναι να συντονίζει τους άλλους δύο.

Αυτό σημαίνει ότι οι αποφάσεις για τους διαιτητές θα λαμβάνονται όχι από έναν αλλά από δύο ή τρεις εάν δεν συμφωνήσουν οι δύο πρώτοι αρχιδιαιτητές.

Αυτό που μένει είναι να βρουν οι ομάδες της Super League τον πρώην διαιτητή που θα προτείνουν στην ΕΠΟ. Αρχικά ακούστηκε το όνομα του Γιώργου Μπίκα που αρνείται αν και πρόσωπο κοινής αποδοχής και εσχάτως του πρώην αρχιδιαιτητή Γιώργου Τεροβίτσα.

Η επιλογή των μελών της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας θα γίνει το συντομότερο δυνατόν καθώς στις αρχές του ερχόμενου μήνα θα γίνουν τα τεστ των διαιτητών ενώ μέχρι τις 15 Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι νέοι πίνακες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Γιώργος Γκιρτζίκης συναντήθηκε σήμερα με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Super League Γιώργο Στράτο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, καθώς τους δύο άνδρες συνδέει μακροχρόνια γνωριμία και συνεργασία για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο κ. Γκιρτζίκης ανακοίνωσε στον κ. Στράτο ότι μετά από παρότρυνση της UEFA θα εφαρμοστεί στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας το λεγόμενο ισπανικό μοντέλο.

Για αυτό τον λόγο ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθη κ. Πανόπουλος με τον οποίο έχουν πραγματοποιηθεί σειρά συναντήσεων το τελευταίο χρονικό διάστημα, και ο οποίος συνομιλεί με τους άλλους ιδιοκτήτες ΠΑΕ, ώστε να αναζητηθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής, το οποίο θα συμμετέχει στην ΚΕΔ/ ΕΠΟ.

Η όλη διαδικασία τελεί υπό την επίβλεψη και έγκριση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Νωρίτερα ο κ. Γκιρτζίκης είχε συναντηθεί με τον επίσης νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Football League Στέλιο Σφακιανάκη σε εξίσου καλό κλίμα».

Σχόλια