Αθλητισμός

Άλλα 45 θετικά δείγματα αθλητών από επανεξέταση της ΔΟΕ

Σοκαριστικά στοιχεία συνεχίζουν να δείχνουν επανέλεγχοι σε δείγματα που κάνει ο ΔΟΕ. 45 νέα θετικά ευρήματα, σε επανεξέταση αθλητών που κατέκτησαν μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου και Λονδίνου

Όσο συνεχίζει τους επανελέγχους, τόσα περισσότερα θετικά σε παράνομες ουσίες δείγματα ανιχνεύει η ΔΟΕ, που ανακοίνωσε 45 νέα κρούσματα, από τους Ολυμπιακούς που έγιναν στο Πεκίνο το 2008 και στο Λονδίνο το 2012.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ολοκλήρωσε το δεύτερο κύμα -όπως το χαρακτήρισε- επανελέγχων, με τον αριθμό των θετικών δειγμάτων να ανεβαίνει στα 98. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών του Ρίο και μετά την ολοκλήρωσή τους.

Το δεύτερο κύμα ελέγχων επικεντρώθηκε σε αθλητές που κατέκτησαν μετάλλιο στις δύο διοργανώσεις. Σοκ προκαλεί το γεγονός ότι από τα 30 θετικά δείγματα που ανιχνεύτηκαν στο Πεκίνο, τα 23 αφορούν αθλητές που ανέβηκαν στο βάθρο.

Πιο συγκεκριμένα, οι 30 αθλητές ήταν από τέσσερα διαφορετικά αθλήματα και οκτώ διαφορετικές ομοσπονδίες, ενώ οι 15 αθλητές των Ολυμπιακών του Λονδίνου σχετίζονται με εννιά ομοσπονδίες και δύο αθλήματα.

ΠΗΓΗ: sportfm.gr

Σχόλια