default-image

Πανελλήνια διάκριση για σκακιστή του ΟΦΗ

Αθλητισμός
Πανελλήνια διάκριση για σκακιστή του ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Ρίο της Αχαΐας διεξήχθησαν και φέτος τα πανελλήνια ατομικά σκακιστικά πρωταθλήματα παίδων κορασίδων με τη συμμετοχή 312 σκακιστών από όλη την Ελλάδα, από τους οποίους 15 ήταν από το Ηράκλειο (8 από τον Ο.Φ.Η.).

Τη μεγάλη διάκριση από πλευράς Ο.Φ.Η. πέτυχε ο 16χρονος Γιώργος Καδιάνης που πήρε την 3η θέση στην πολύ απαιτητική κατηγορία των αγοριών έως 16 ετών και με την επιτυχία του αυτή θα έχει σημαντική προσαύξηση (7%) στη βαθμολογία του στις πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, συνεχίζοντας την παράδοση των σκακιστών του Ο.Φ.Η. που έχουν καταφέρει κάτι παρόμοιο τα τελευταία χρόνια όπως η Κατερίνα Γρατσέα και η Εύα Σερπετσιδάκη.

Ο σκακιστής του ΟΦΗστους 9 αγώνες που έδωσε τερμάτισε αήττητος με 4 νίκες και 5 ισοπαλίες (6,5 βαθμούς) στην 3η θέση, ισόβαθμος με τον 2ο, ξεδιπλώνοντας το πλούσιο σκακιστικό του ταλέντο και η πορεία του τα τελευταία χρόνια προδιαγράφει ένα λαμπρό σκακιστικό μέλλον σε πανελλήνιο επίπεδο. Πρέπει να επισημάνουμε ότι ο Καδιάνης πλησιάζει τις 2200 μονάδες ΕΛΟ και θα λάβει μέρος στα πανευρωπαϊκά νεανικά πρωταθλήματα που θα διεξαχθούν στην Πράγα από 17 έως 28 Αυγούστου.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι άλλοι σκακιστές του συλλόγου μας που έλαβαν μέρος στους αγώνες. Συγκεκριμένα ο Νίκος Σερπετσιδάκης πήρε την 11η θέση στην κατηγορία των αγοριών κάτω των 14 ετών με 5,5 βαθμούς σε 9 αγώνες. Ο Σερπετσιδάκης που είχε αναδειχθεί 3ος το 2010 και το 2012 ξεκίνησε την διοργάνωση σαν ένας από τους βασικούς διεκδικητές των μεταλλίων αλλά δεν τα κατάφερε στους κρίσιμους αγώνες και με ήττα στον τελευταίο γύρο έμεινε μακριά από τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Στην ίδια κατηγορία εντυπωσίασε ο Ανδρέας Λιανέρης που τερμάτισε με 5 βαθμούς στην 17η θέση της βαθμολογίας σε σύνολο 50 σκακιστών κερδίζοντας 84 μονάδες ΕΛΟ. Ο Ανδρέας έφτασε πολύ κοντά στην νίκη στον τελευταίο του αγώνα που θα τον κατέτασσε στην πρώτη δεκάδα αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Πολύ καλή ήταν και η εμφάνιση του Χρήστου Μπροκαλάκη -Γούναρη που ακολούθησε με τους ίδιους βαθμούς στην 18η θέση της βαθμολογίας δείχνοντας αξιοθαύμαστη σταθερότητα και επιβεβαιώνοντας την μεγάλη του αγωνιστική άνοδο τον τελευταίο χρόνο.

Στην κατηγορία των αγοριών έως 12 ετών ο 11χρονος Γιώργος Παπιδάκης τερμάτισε με 5 βαθμούς στην 20η θέση της βαθμολογίας σε σύνολο 56 σκακιστών και δείχνει με την απόδοση του ότι πολύ σύντομα θα καθιερωθεί στους καλύτερους σκακιστές στην χώρα μας στην ηλικία του. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι Λιανέρης, Μπροκαλάκης και Παπιδάκης ήταν μικροί στις κατηγορίες τους και θα αγωνιστούν στις ίδιες κατηγορίες τον επόμενο χρόνο (2017) με πολύ μεγάλες προοπτικές διάκρισης, με την κατάλληλη προετοιμασία.

Στην κατηγορία των αγοριών έως 12 ετών και στην κατηγορία των κοριτσιών έως 12 ετών είχαμε επίσης τις συμμετοχές του Γιάννη Κουβίδη και της Νεφέλης Ματθαιάκη που στην πρώτη συμμετοχή τους σε πανελλήνια νεανικά συγκέντρωσαν 4 βαθμούς σε 9 αγώνες αποκομίζοντας πολύ χρήσιμες σκακιστικές εμπειρίες. Τέλος ο Νικόλας Βιτσαξάκης που ανήκει στο δυναμικό του Ο.Φ.Η. και αγωνίζεται για το 2016 σαν δανεικός στην ομάδα του Λατώ Αγίου Νικολάου πήρε με 4,5 βαθμούς την 20η θέση στην πολύ δύσκολη κατηγορία των αγοριών έως 16 ετών.

Τους νεαρούς σκακιστές μας συνόδευε ο Κώστας Αναγνωστόπουλος, μέλος του προπονητικού τιμ στα τμήματα υποδομής του σκακιστικού ΟΦΗ και οι επιδόσεις τους αντανακλούν την πολύ καλή δουλειά που γίνεται απ' όλους τους προπονητές του συλλόγου.

Από τους άλλους σκακιστές του Ηρακλείου που πήραν μέρος στους αγώνες, πολύ κοντά στα μετάλλια έφτασαν η Άσπα Δαγκωνάκη (Λέων Κάντια) που πήρε την 4η θέση στην κατηγορία των κοριτσιών έως 14 ετών και οι Εβίτα Στρατήγη (Σ.Α. Γαζίου), Ασημένια Τσαπάκη (Ε.Γ.Ο.Η.) που πήραν την 5η θέση στις κατηγορία των κοριτσιών έως 16 ετών και έως 8 ετών αντίστοιχα. Καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν επίσης ο Άγγελος Μοσχοβάκης (Σ.Α.Γαζίου) που πήρε την 9η θέση στην κατηγορία των αγοριών έως 16 ετών και ο Γιάννος Κουτσουράκης (Λέων Κάντια) που πήρε την 24η θέση σε σύνολο 56 σκακιστών στην κατηγορία των αγοριών έως 12 ετών. Τέλος η Μαρία Σαριδάκη (Ο.Α.Α.Η.) και η Αριάδνη Κουτσουράκη (Λέων Κάντια) στην πρώτη τους εμφάνιση σε πανελλήνια νεανικά συγκέντρωσαν 3 βαθμούς και πήραν την 11η θέση και την 17η θέση στις κατηγορίες των κοριτσιών έως 14 και έως 12 ετών αντίστοιχα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News