default-image

Εγκληματικό λάθος κόβει τη Ζαπουνίδου από το Ρίο

Σπορ
Εγκληματικό λάθος κόβει τη Ζαπουνίδου από το Ρίο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρωταθλήτρια του βάδην Δέσποινα Ζαπουνίδου δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, όπως ενημέρωσαν οι διοργανωτές τον ΣΕΓΑΣ, αν και άπαντες θεωρούσαν δεδομένη τη συμμετοχή της!

Οι αρμόδιοι της ελληνικής ομοσπονδίας στίβου όταν έστειλαν το σχετικό e-mail για να μπει στο σύστημα διαπίστωσαν ότι η έμπειρη Ελληνίδα βαδίστρια δεν γίνονταν δεκτή και δεν μπορούσε να μετάσχει στους Αγώνες.

Όταν ζήτησαν περισσότερες διευκρινίσεις ενημερώθηκαν αρμοδίως ότι η Ζαπουνίδου δεν γίνεται δεκτή διότι η επίδοση που (θα) της έδινε πρόκριση επετεύχθη σε διοργάνωση που δεν είναι μεταξύ αυτών που «σφραγίζουν» το εισιτήριο στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού.

Η Ζαπουνίδου αγωνίστηκε στις 12 Ιουνίου 2015 σε μίτινγκ στο Άλιτους στη Λιθουανία και πέτυχε στα 20 χλμ. Βαδην 1:33.07 με όριο πρόκρισης στο Ρίο τα 1:36.00. (*Τα όρια πρόκρισης για το βάδην έπρεπε να σημειωθούν από 01/01/15 έως 11/07/16).

Τότε μάλιστα σχεδόν όλοι, ακολουθώντας σχετική ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ έσπευσαν να «πιστοποιήσουν» ότι η Ζαπουνίδου …ξεμπέρδεψε με το όριο πρόκρισης και φυσικά η ίδια επικεντρώθηκε στην προετοιμασία της με ορίζοντα το Ρίο όμως…

Η συγκεκριμένη διοργάνωση, το 2014 και φέτος ήταν σε αυτές που πιστοποιούν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά… ΟΧΙ και το 2015.

Όπως γίνεται πανεύκολα αντιληπτό ο εφησυχασμός τόσο της αθλήτριας όσο πρωτίστως των αρμοδίων του ΣΕΓΑΣ δημιούργησαν το σημερινό αδιέξοδο που φέρνει τον άδοξο αποκλεισμό της Δέσποινας από τη μεγάλη αθλητική γιορτή.

Πρόκειται για τεράστια γκάφα που δυστυχώς «καίει» και τη συνολική προσπάθεια της αθλήτριας αλλά και αρκετούς ανθρώπους στον ΣΕΓΑΣ που σαφώς έχουν εμπειρία αλλά σε αυτήν την περίπτωση φαίνεται να την πάτησαν από μια… λεπτομέρεια που όμως κάνει τη διαφορά.

Η Ζαπουνίδου βάσει του ρεκόρ της φέτος στα Μέγαρα θα πήγαινε με τη 17η επίδοση. Να σημειωθεί ότι το όνομά της δεν υπάρχει ούτε στις λίστες ranking που εξέδωσε η IAAF δύο ημέρες μετά τη λήξη των δηλώσεων, στις 13 Ιουλίου.

Ζήτησε παραιτήσεις ο Παναγόπουλος…

Φυσικά αυτό το γεγονός δημιουργεί αφετηρία για αλυσιδωτές αντιδράσεις και εξελίξεις στον ΣΕΓΑΣ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κ. Παναγόπουλος ζήτησε τις παραιτήσεις όλων όσοι εμπλέκονται με την υπόθεση δηλαδή του αρχιπροπονητή και των αρμοδίων της επιτροπής υψηλού αθλητισμού και θα πρέπει να αναμένονται εξελίξεις.

Μάλιστα από το περιβάλλον του Παναγόπουλου αργά χθες έλεγαν ότι και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ ήταν σε σκέψεις για το εάν θα συνέχιζε να βρίσκεται στην ηγεσία της ομοσπονδίας.

Πηγή: www.stivoz.com

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News