default-image

Πρόκριση στην παράταση για τα Γιάννινα

Ποδόσφαιρο
Πρόκριση στην παράταση για τα Γιάννινα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορική πρόκριση στην παράταση για τον ΠΑΣ Γιάννινα στον γ' προκριματικό γύρο του Europa League, παρά την ήττα του με 3-1 από την Οντ στη Νορβηγία!

Καλούμενη να ανατρέψει το 0-3 του πρώτου αγώνα, η Οντ μπήκε στο παιχνίδι μουδιασμένη και ο ΠΑΣ Γιάννινα απείλησε στην πρώτη επίθεση του στο 3'. Ο Ακόστα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μπέριος έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Χάγκεν αποσόβησε το γκολ στη γραμμή, κρατώντας τη γηπεδούχο. Ο ΠΑΣ έπαιξε με ψυχραιμία και η Οντ είχε μόνο ένα επικίνδυνο σουτ με τον Σάμουλσεν στο 19'

Αντίθετα, ο ΠΑΣ απείλησε στο αμέσως επόμενο λεπτό, όταν η κοντινή κεφαλιά του Φερφελή αποκρούστηκε από τον Ρόσμπαχ, ενώ στο 32' η κεφαλιά του Ναδάλες πέρασε άουτ. Ο ΠΑΣ στάθηκε εν νέου άτυχος στο 42', όταν ο Χάγκεν πάλι πάνω στη γραμμή έκοψε την εκτέλεση φάουλ του Γιάκου. Ουσιαστικά, η πρώτη σοβαρή απειλή της Οντ ήρθε στις καθυστερήσεις, όταν ο Ρουντ εκτέλεσε φάουλ και ο Πασχαλάκης απέκρουσε δύσκολα στην αριστερή γωνία του.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με παρόμοια εικόνα με το πρώτο, μέχρι το 55'. Τότε, ο Πολωνός διαιτητής υπέδειξε πέναλτι σε χέρι του Καρανίνα και ο Νόρντβκελε σούταρε στη δεξιά γωνία του Πασχαλάκη και άνοιξε το σκορ! Προτού συνέλθει ο ΠΑΣ, μετά από δύο λεπτά ο Ακαμπουέζε βρέθηκε αφύλακτος στην περιοχή από σέντρα του Νόρντκβελε και με κεφαλιά, διαμόρφωσε το 2-0!

Η Οντ συνέχισε την πίεση για το τρίτο γκολ και στο 63', ο Πασχαλάκης απομάκρυνε με γροθιές προ του Γιόχανσον. Ο ΠΑΣ έδειξε αντίσταση στο 66', όταν ο Κούτρης βγήκε τετ α τετ, αλλά πλάσαρε πάνω στον Ρόσμπαχ. Η Οντ ήταν απειλητική με μακρινά σουτ, ενώ στο 75' ο Ακόστα ελίχθηκε στην περιοχή και σούταρε, αστοχώντας για λίγο. Τελικά, η πίεση της Οντ απέδωσε στο 89', όταν ο Ζεκνίνι έκανε την παράλληλη πάσα και ο Ρουντ από κοντά, σκόραρε, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα...

Η παράταση άρχισε με τον ΠΑΣ να βρίσκει δυνάμεις και να επιτίθεται, ώστε να σκοράρει και να τελειώσει την πρόκριση! Η προσπάθεια του δικαιώθηκε στο 98', όταν ο Μαμπουλού με προσποίηση άδειασε τους αμυντικούς και άφησε για τον Κούτρη, ο οποίος προ του Ρόσμπαχ, σκόραρε με πλασέ!

Το σοκ ήταν μεγάλο για την Οντ και αφού ο Πασχαλάκης στις καθυστερήσεις, απέκρουσε δύο φορές σε κοντινή κεφαλιά του Γιόχανσον και στην προβολή του Ρουντ, δεν ήταν δυνατό να αλλάξει κάτι! Αντίθετα, ο ΠΑΣ άγγιξε το δεύτερο γκολ στο 110', αλλά το συρτό σουτ του Κούτρη χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι!

ΟΝΤ ΓΚΡΕΝΛΑΝΤ (Φαγκέρμο): Ρόσμπαχ, Ρουντ, Χάγκεν, Μπέργκε, Γκόγκααρντ, Σάμουελσεν (63' Μπεργκ), Νόρντκβελε (Μεσούντι), Γένσεν (101' Νίλσεν), Ακαμπουέζε, Γιόχανσεν, Ζεκνίνι.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Πασχαλάκης, Μπέριος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Καρανίκας, Ναδάλες, Κοζορώνης (94' Δώνης), Λίλα, Ακόστα, Γιάκος (79' Μαμπουλού), Φερφελής (66' Κούτρης).

Πηγή: http://www.sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News