default-image

Η Λιετκαμπέλις στο δρόμο της ΑΕΚ στο Eurocup

Μπάσκετ
Η Λιετκαμπέλις στο δρόμο της ΑΕΚ στο Eurocup

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Euroleague ανακοίνωσε τις ομάδες που θα καλύψουν τα κενά των τεσσάρων ομάδων που αποχώρησαν από το Eurocup της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Η Λιετκαμπέλις στον όμιλο της ΑΕΚ, αντί της Ρέτζιο Εμίλια.

Παρότι συμπεριλήφθηκαν στην κλήρωση του Eurocup, η Σάσαρι, η Τρέντο, η Καντού και η Ρέτζιο Εμίλια πήραν την απόφαση να μην συμμετάσχουν στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, κάνοντας πράξη τη σχετική επιθυμία της ιταλικής ομοσπονδίας. Η FIP είχε ταχθεί άλλωστε στο πλευρό της FIBA στον "πόλεμο" που έχει ξεσπάσει με την Euroleague, με την αποχώρηση των τεσσάρων προαναφερθέντων ομάδων να έρχεται ως φυσιολογική εξέλιξη.

Παρότι λοιπόν τοποθετήθηκαν στους τέσσερις ομίλους του Eurocup (με την Ρέτζιο Εμίλια να βρίσκεται σε αυτόν της ΑΕΚ), είπαν "αντίο".

Λίγες ημέρες αργότερα ήρθε η... αναπλήρωσή τους, με την Euroleague να ενημερώνει πως η Λιετκαμπέλις (Λιθουανία), η ΜΖΤ Σκοπίων (Σκόπια), η Κράσνι Οκτιάμπρ (Ρωσία) και η Φουενλαμπράδα (Ισπανία) θα καλύψουν τις τέσσερις κενές θέσεις. Η πρώτη τοποθετήθηκε μάλιστα στον όμιλο της "Ένωσης", αντί της Ρέτζιο Εμίλια.

Αφού λύθηκε κι αυτό το πρόβλημα, πλέον όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή του Eurocup με τη νέα μορφή που αυτό θα έχει. Το πρώτο τζάμπολ θα γίνει στις 12 Οκτωβρίου, με τις τέσσερις καλύτερες ομάδες από κάθε όμιλο να παίρνουν το εισιτήριο για τη συνέχεια, δημιουργώντας νέους ομίλους (τέσσερις των τεσσάρων).

Από εκεί και πέρα, οι προημιτελικοί, οι ημιτελικοί και οι τελικοί του Eurocup θα είναι σειρές νοκ άουτ αγώνων, που θα κρίνονται στις δύο νίκες. Ο νικητής του Eurocup θα πάρει το εισιτήριο για την Euroleague της επόμενης σεζόν (2017-'18).

ΠΗΓΗ: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News