Αθλητισμός

Έφεση κατά της απόφασης για Πιστόριους

Σκανδαλωδώς επιεική χαρακτηρίζει η εισαγγελία στη Νότια Αφρική την απόφαση με την οποία επιβλήθηκε εξαετής κάθειρξη στον Όσκαρ Πιστόριους για το φόνο της Ρίβα Στέενκαμπ.

Η νοτιοαφρικανική εισαγγελία ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεσή της να ασκήσει έφεση κατά της εξαετούς ποινής κάθειρξης που επιβλήθηκε στον Όσκαρ Πιστόριους για τον φόνο της φίλης του, της Ρίβα Στέενκαμπ, εκτιμώντας πως η ποινή ήταν "σκανδαλωδώς επιεικής".

Σε ανακοίνωσή της, η εισαγγελία εξηγεί πως «μελέτησε με προσοχή» την ετυμηγορία και αποφάσισε να ασκήσει έφεση. Η καταδίκη αυτή ήταν «σκανδαλωδώς επιεικής και κατά συνέπεια οδήγησε σε μια αδικία», εκτιμά η εισαγγελία.

Η ποινή είναι «δυσανάλογη ως προς το έγκλημα που διαπράχθηκε», προσθέτει, καθώς ο φόνος τιμωρείται στη Νότια Αφρική με κάθειρξη τουλάχιστον 15 ετών.

«Μπορεί να δυσφημήσει τη δικαστική εξουσία», εκτιμά ακόμη η εισαγγελία.

Κατά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας στις 6 Ιουλίου η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα είχε δηλώσει πως «τα ελαφρυντικά είναι περισσότερα από τους επιβαρυντικούς παράγονες» και δικαιολογούν «να μην επιβληθεί η κατώτερη ποινή κάθειρξης 15 ετών που ισχύει για τους φόνους».

Πηγή: protothema.gr

Σχόλια