default-image

Θα μείνει ανοικτό το κολυμβητήριο όλο το καλοκαίρι

Σπορ
Θα μείνει ανοικτό το κολυμβητήριο όλο το καλοκαίρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοικτή αναμένεται να μείνει φέτος η 50άρα πισίνα του Ηρακλείου καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού κάτι που χαροποιεί σωματεία και κολυμβητές. Η απόφαση αυτή πάρθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση του συμβουλίου του ΕΑΚΗ όπου συζητήθηκαν αρκετά λειτουργικά θέματα των εγκαταστάσεων που είναι στη δικαιοδοσία της πολιτείας.

Το γεγονός ότι το νερό βρίσκεται σε άριστη κατάσταση δεν υποχρεώνει τους ανθρώπους του ΕΑΚΗ να αδειάσουν την πισίνα, όπως συμβαίνει κάθε Αύγουστο και υποχρεώνει στο κλείσιμο της πισίνας για περίπου ένα μήνα. Φέτος, πέραν το διάστημα που οι υπάλληλοι θα πάρουν άδεια, η πισίνα θα παραμείνει ανοικτή.

Από εκεί και πέρα συζητήθηκε και το θέμα που έχει προκύψει με την αρχαιολογία και την πιθανότητα έξωσης από το Στάδιο Ελευθερίας. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, ωστόσο, οι άνθρωποι του ΕΑΚΗ πιστεύουν ότι δε θα προχωρήσει το όλο θέμα. Ήδη άλλωστε κάνουν προσπάθειες για να αντικατασταθεί το ταρτάν του γηπέδου, το οποίο είναι σε άθλια κατάσταση. Μπορεί να μπήκαν καινούργια κάγκελα, αλλά οι αθλητές δυσκολεύονται πολύ στις προπονήσεις τους καθώς το ταρτάν είναι πολύ φθαρμένο. Το ίδιο ισχύει και με τον χλοοτάπητα, ωστόσο, προτεραιότητα έχει το ταρτάν. Βέβαια το κόστος είναι τεράστιο και αυτό τρενάρει τις όποιες διαδικασίες. Οι διοικούντες του ΕΑΚΗ πέραν της πολιτείας έχουν συνεχείς επαφές και με την περιφέρεια για το συγκεκριμένο θέμα.

Την ίδια ώρα, αναμένεται να επαναδημοπρατηθεί η επισκευή της οροφής του κλειστού στο Λίντο καθώς ο εργολάβος που είχε αναλάβει το έργο πέρυσι εγκατέλειψε την προσπάθεια υποστηρίζοντας ότι το κόστος ήταν πολύ υψηλό…

Ρεπορτάζ: Νίκη Μηλιαράκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News