Αθλητισμός

Στον τελικό του Παγκοσμίου ο Καραλής

Θέση στον τελικό του επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπίντγκοζ, έκλεισε ο Εμμανουήλ Καραλής που μετέφερε το ελληνικό ενδιαφέρον για το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης στην κατηγορία των Παίδων χρειάστηκε να σπαταλήσει περισσότερες δυνάμεις από ότι συνηθίζει σε προκριματικό αγώνα, ωστόσο στο τέλος κατάφερε να πετύχει το στόχο του και με άλμα στα 5,20 μ. να "βγάλει" εισιτήριο για τον τελικό.

Ο αθλητής του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου ξεκίνησε τον αγώνα του με επιτυχημένο άλμα στα 5,10 μ. και πέρασε με την τρίτη τα 5,20 μέτρα. Σε εκείνο το σημείο ολοκληρώθηκε η διαδικασία του προκριματικού, αφού αποφασίσθηκε να γίνει τελικός με 14 αθλητές. Το όνομα του Καραλή ήταν εκείνο που έκλεισε τη σχετική λίστα των 14άρων, ωστόσο στον αγώνα του Σαββάτου ο αθλητής αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Πρόκειται άλλωστε για έναν χαρισματικό άλτη, ικανό να αποδίδει στον αγώνα το καλύτερο δυνατό.

Εκτός τελικού έμεινε ο Νίκος Νεράτζης, που δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 5,20 μέτρα. Ο αθλητής του Παύλου Σκορδίλη, που φέτος πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις, νωρίτερα ξεπέρασε με την πρώτη τα 4,95 μ. και 5,10 μέτρα.

Ο προκριματικός ολοκληρώθηκε χωρίς εκπλήξεις με τα φαβορί, Μάρσαλ (Αυστραλία) και Νίλσεν (ΗΠΑ), να προκρίνονται στον τελικό.

ΠΗΓΗ: segas.gr

Σχόλια