default-image

Συνάντηση με τις Ενώσεις είχε ο Κοντονής

Αθλητισμός
Συνάντηση με τις Ενώσεις είχε ο Κοντονής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώ οι Ενώσεις που πρόσκεινται στην διοίκηση Γκιρτζίκη, όπως η ΕΠΣ Λακωνίας και η ΕΠΣ Κέρκυρας, ζητούν τη σύγκλιση έκτακτης ΓΣ για το αθλητικό νομοσχέδιο που είναι στο πρώιμο στάδιο της διαβούλευσης μεταξύ των αθλητικών ομοσπονδιών, αντιπροσωπεία Ενώσεων που πρόσκεινται στην Αντιπολίτευση, συναντήθηκαν την Τρίτη 19/7 με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή και απέσπασαν τη δέσμευσή του ότι θα μελετήσει με προσοχή τις παρατηρήσεις που του υποβλήθηκαν σχετικά με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο στο πλαίσιο της συνεργασίας με τους φορείς και τις διεθνείς συνομοσπονδίες.

Από τη συζήτηση προέκυψε ότι στόχος του υφυπουργείου Αθλητισμού είναι ο περαιτέρω διάλογος και όχι οι «μονομερείς ενέργειες». Μάλιστα σε κάποια αποστροφή ο κ. Κοντονής φέρεται να είπε ότι είναι σε επαφή με τη FIFA και την UEFA και ότι δεν πρόκειται να περάσει διατάξεις που αντίκεινται στις αρχές τους. Επίσης είπε ότι το σχέδιο νόμου αποτελεί την πρόταση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής και είναι σε διαβούλευση.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, Ευ. Γραμμένος, της ΕΠΣ Αθηνών, Π. Δημητρίου και της ΕΠΣ Πέλλας, Αστ. Αντωνίου.

Οι Ενώσεις διαφωνούν με σειρά διατάξεων, ιδιαίτερα όμως με κάποιες από αυτές που αφορούν το «εκλογικό σύστημα» και είναι α) το αναλογικό σύστημα, β) η διεύρυνση του εκλογικού σώματος, γ) ο περιορισμός του «εκλέγεσθαι» για τα εκτελεστικά  μέλη των ΔΣ και γ) το «ασυμβίβαστο» μεταξύ εκτελεστικού μέλους Ένωσης και μέλους ΔΣ ομοσπονδίας.

Άλλωστε και ο νομικός σύμβουλος του υφυπουργού Αθλητισμού, Π. Περάκης, σε συνέντευξη στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», απαντώντας σε ερώτηση για τις αναμενόμενες αντιδράσεις από την πλευρά του ποδοσφαίρου «είναι δεδομένο πως όπου μπορεί να υπάρχουν βάσιμες διαφωνίες, εκεί θα υπάρξει ειλικρινής και καλόπιστος διάλογος, ώστε να βρεθούν από κοινού οι λύσεις».

Πηγή: www.soccerplus.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News