Αθλητισμός

Στην αντεπίθεση ο Διαθεσόπουλος για τη Βουρνά

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος, με αφορμή δηλώσεις του Προέδρου της ΕΟΕ κ. Σπύρου Καπράλου, στις οποίες και αναρωτιέται για τις ενέργειες της Ομοσπονδίας στο θέμα που προέκυψε με την κολυμβήτρια Κρίστελ Βουρνά, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο λαλίστατος Πρόεδρος της ΕΟΕ πριν πιάσει στο στόμα του την ΚΟΕ, την οποία κάθε τόσο συγχαίρει για τις πάμπολλες επιτυχίες της, θα έπρεπε να είναι σίγουρος για το τι ακριβώς έχει κάνει η Ομοσπονδία, για το θέμα της κολυμβήτριας μας Κρίστελ Βουρνά.

Μήπως άραγε πρέπει να του θυμίσουμε ότι ο ίδιος ασχολήθηκε με το θέμα επειδή ήταν η ΚΟΕ που ζήτησε από την ΕΟΕ, παράλληλα με τις δικές της ενέργειες προς τη Fina, να απευθυνθεί προς τη ΔΟΕ, αφού είναι δικιά της αρμοδιότητα;

Επ' αυτού, άλλωστε, επικαλούμαι τη μαρτυρία του αρχηγού της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής στο Ρίο ντε Τζανέιρο κ. Ισίδωρου Κούβελου με τον οποίο και συνομίλησα επί μακρόν το περασμένο Σάββατο (16/7) για το θέμα.

Όσον αφορά δε την δήθεν δικιά του άμεση ενέργεια, θα του ζητούσα να δώσει στη δημοσιότητα την από 18 Ιουλίου 2016 και ώρα 18.46 απάντηση του κ. Κορνέλ Μαρκουλέσκου, Εκτελεστικού Διευθυντή της Fina προς τον ίδιο. Τότε, θα γίνει αντιληπτό του «λόγου το αληθές».

Κατά το πόσο όμως θα είναι αποτελεσματική η παρέμβαση της ΚΟΕ προς τη Fina, θα το αντιληφθεί και ο ίδιος εντός της ημέρας - όπως επίσης και διάφοροι άλλοι «ανησυχούντες» - χωρίς αυτή τη φορά να συντρέχει περίπτωση λάθους από πλευράς Fina, ως η ίδια ομολόγησε στην περίπτωση της Κρίστελ Βουρνά».

Σχόλια