Αθλητισμός

Τεχνικός διευθυντής στις ΗΠΑ ο Πύρρος Δήμας

Τον Πύρρο Δήμα επέλεξε η Ομοσπονδία Άρσης Βαρών των ΗΠΑ για να προσφέρει  τις εμπειρίες του στους αθλητές της δίνοντάς του το ρόλο του τεχνικού διευθυντή.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει τεράστια εμπειρία από αγώνες υψηλού επιπέδου και παράλληλα πάρα πολλές επιτυχίες στο βιογραφικό του. Αυτός ήταν ο λόγος που η Ομοσπονδία της Αμερικής τον επέλεξε για τεχνικό διευθυντή, χρέη τα οποία θα αναλάβει από το 2017.

Μεταξύ άλλων θα έχει ρόλο συμβούλου τόσο σε διοικητικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο, ενώ θα εκπροσωπεί και τη χώρα στην Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Την επισημοποίηση των δύο πλευρών ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών των ΗΠΑ, Φιλ Άντριους, ο οποίος τόνισε: "Είμαι ενθουσιασμένος που θα έχουμε στην ομάδα μας τον Πύρρο που αποτελεί μια από τις πιο σεβαστές προσωπικότητες παγκοσμίως στο χώρο της άρσης βαρών. Όχι μόνο λόγω των αθλητικών του επιτευγμάτων, αλλά και για τη συνεισφορά του στο άθλημα γενικότερα. Πιστεύω ότι ο Πύρρος θα μας δώσει τεράστια ώθηση στο τεχνικό κομμάτι και θα μας βοηθήσει να γίνουμε μια από τις κορυφαίες δυνάμεις στον κόσμο".

Ο Πύρρος Δήμας από την πλευρά του αναφέρθηκε στα νέα του καθήκοντα μέσα από τη σελίδα που διατηρεί στο Facebook, επισημαίνοντας: "Είμαι ενθουσιασμένος με την προοπτική της συνεργασίας μου με την Αμερικανική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να μου δίνεται η ευκαιρία να βοηθήσω την χώρα που κυριαρχεί αθλητικά να κυριαρχήσει και στο άθλημα που αγαπώ. Ελπίζω να καταφέρω να μεταδώσω το πάθος και την εμπειρία μου σε νεότερους αθλητές και προπονητές. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου από την USA Weightlifting. Έχουμε ένα κοινό όραμα να πραγματοποιήσουμε".

Σχόλια