default-image

Με κρατικό πρόγραμμα το … ντόπινγκ των Ρώσων αθλητών

Σπορ
Με κρατικό πρόγραμμα το … ντόπινγκ των Ρώσων αθλητών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο πλησιάζουν και μια τελευταία εξέλιξη έρχεται να προσθέσει περαιτέρω ίντριγκα. Το BBC δημοσίευσε πως η Παγκόσμια Ομοσπονδία κατά του ντόπινγκ έχει συντάξει έκθεση σύμφωνα με την οποία το ρωσικό Υπουργείο Αθλητισμού ανέπτυξε και χρηματοδότησε πρόγραμμα ντόπινγκ κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών στο Σότσι το 2014.

Ρώσοι επιστήμονες, υπό την καθοδήγηση πολιτικών επιρροών, αλλοίωναν και άλλαζαν δείγματα ούρων προκειμένου να μην εντοπίζονται απαγορευμένες ουσίες στους ελέγχους αντι-ντόπινγκ.

Ο Ρίτσαρντ ΜακΛάρεν, που υπογράφει την έρευνα ανέφερε κατά την παρουσίασή της που τα τέσσερα σημαντικά στοιχεία των αποτελεσμάτων αφορούν τα εξής:

-Το υπουργείο αθλητισμού σκηνοθέτησε, έλεγξε και επέβλεψε την χειραγώγηση αποτελεσμάτων των αθλητών ή την ανταλλαγή δειγμάτων, με την συμμετοχήκαι την βοήθεια των υπηρεσιών ασφαλείας.

-Το προσωπικό του εργαστηρίου της Μόσχας δεν είχε την επιλογή αν θα συμμετέχει στο κρατικό σύστημα

-Το προσωπικό του εργαστηρίου της Μόσχα ήταν υποχρεωμένο να συμμετέχει στο σύστημα που επέτρεψε στους Ρώσους αθλητές να αγωνίζοντα, έχοντας λάβει παράνομες ουσίες.

-Το εργαστήριο της Μόσχας ήταν το τελευταίο μέτρο προστασίας, για το καθεστώς που έχει δημιουργήσει το κράτος.

Παράλληλα, αναφέρεται πως αντίστοιχες διαδικασίες συνέβησαν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου (2013), στην Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα (2013), στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης (2015) και στην προετοιμασία των Ρώσων αθλητών για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.

Συγκεκριμένα, το συγκεκριμένο καθεστώς, επιχορηγούμενο από το κράτος, υπάρχει από το 2010. Άρχισε να αναπτύσσεται στους Ολυμπιακούς του Βανκούβερ και συνεχίστηκε τουλάχιστον μέχρι τον Αύγουστο του 2015.

Πηγή: <<<http:// www.sport-fm.gr>>>

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News