default-image

Δύο μετάλλια ο Ρεθυμνιώτης Προβιάς στο φινάλε της Γυμνασιάδας

Σπορ
Δύο μετάλλια ο Ρεθυμνιώτης Προβιάς στο φινάλε της Γυμνασιάδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε αθλητές εκπροσώπησαν την Κρήτη στη 16η Παγκόσμια Γυμνασιάδα που πραγματοποιήθηκε στην Τραπεζούντας της Τουρκίας και ο απολογισμός τους ήταν συγκλονιστικός. Συνολικά τα πέντε παιδιά κατέκτησαν τρία τέσσερα μετάλλια κάνοντας υπερήφανη την Ελλάδα και την Κρήτη. Την αρχή έκανε η αθλήτρια του ΟΦΗ, Ζωή Μπαλαμούτη, η οποία τις πρώτες ημέρες των αγώνων κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο μήκος με άλμα στα 5.64μ.

Οι αγώνες στην Τουρκία έκλεισαν, όμως ακόμα καλύτερα για την Κρήτη. Ο Ρεθυμνιώτης Γιώργος Προβιάς κατέκτησε δύο μετάλλια κατά τη χθεσινή τελευταία ημέρα στη γυμναστική.  Ο 17χρονος πρωταθλητής του Αρκαδίου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους με 14,000 β., συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία όπως ακριβώς είχε κάνει και στον προκριματικό του αγωνίσματος, ενώ ανέβηκε στο βάθρο και στους κρίκους, όπου κατέλαβε τη 2η θέση με 13,800 β., πίσω από τον Κύπριο Ηλία Γεωργίου (13,850 β.). Ο αθλητής του Αρκαδίου συμμετείχε και στο δίζυγο όπου ήταν έβδομος.

Πολύ καλή παρουσία είχε και ο συναθλητής του Ανδρέας Σταυρουλάκης παρότι δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο.

Μετάλλιο, όμως κατέκτησε χθες και ο Χρήστος Φραντζεσκάκης του Ελ. Βενιζέλου, ο οποίος ήταν τρίτος στη σφυροβολία με 62,43 μέτρα. Στα 100μ. συμμετείχε η επίσης Χανιώτισσα, Εύα Λιναράκη, η οποία όμως δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του αγωνίσματος.

Η ελληνική αποστολή επιστρέφει σήμερα το βράδυ στην Ελλάδα έχοντας στις αποσκευές της συνολικά 37 μετάλλια!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News