default-image

Νέος πρόεδρος και κλήρωση στη Super League

Ποδόσφαιρο
Νέος πρόεδρος και κλήρωση στη Super League

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο διοικητικό συμβούλιο της Super League και την κλήρωση που θα ακολουθήσει είναι στραμμένα σήμερα τα βλέμματα των φίλων του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Για σήμερα το μεσημέρι (14:00) έχει οριστεί το διοικητικό συμβούλιο της Super League από το οποίο θα προκύψει ο νέος πρόεδρος. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο αντικαταστάτης τους Γιώργου Μποροβήλου θα είναι ο αντιπρόεδρος της Ξάνθης και πρώην αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού επί εποχής Βαρδινογιάννη, Γιώργος Στράτος καθώς έχει τη στήριξη των των 12 μικρομεσαίων ΠΑΕ.

Μέχρι χθες από την πλευρά του Ολυμπιακού δεν έχει γίνει γνωστό αν θα «κατεβάσει» υποψήφιο αν και στο παρελθόν είχε ακουστεί το όνομα του νομικού εκπρόσωπου των πειραιωτών Θόδωρο Γιαννίκου

Το μεγάλο ενδιαφέρον, ωστόσο, στρέφεται στην κλήρωση που έχει προγραμματιστεί για τις 19:00 και η οποία ενδεχομένως να μην έχει τηλεοπτική κάλυψη μετά την κόντρα που έχει ανοίξει με τη NOVA.

Η διαφωνία που έχει προκύψει μεταξύ των δυο πλευρών εστιάζεται στις αλλαγές που προωθούνται από την περίοδο 2017-18. Δηλαδή η Super League να διεξαχθεί με τη συμμετοχή 14 ομάδων τη σεζόν 2017-18 και με 12 την περίοδο 2018-19, ενώ προβλέπονται και πλέι οφ από τα οποία θα προκύπτει ο πρωταθλητής.

Στο διοικητικό συμβούλιο της Λίγκας που θα προηγηθεί της κλήρωσης (14:00) αναμένεται λοιπόν, να εγκριθεί η προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος στην οποία, εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, θα αναφέρεται ότι στο τέλος της περιόδου 2016-17, η σέντρα για την οποία θα γίνει στις 20 Αυγούστου, θα υποβιβαστούν δύο ομάδες.

Η πρόταση δηλαδή της NOVA θα απορριφθεί. Αυτό που θα έχει ενδιαφέρον στη συνέχεια θα είναι η απάντηση του συνδρομητικού που φέρεται έτοιμο να ζητήσει μείωση (μέχρι και 20% ακούγεται) στα 40 εκατ. ευρώ ετησίως που προβλέπει το τηλεοπτικό συμβόλαιο ή να παρακρατήσει τα 1.2 εκατ. ευρώ της ρήτρας για την αλλαγή του προγράμματος των περσινών play offs.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News